maritbet girişmaritbet
Orman Bakanlığı'ndan Cerattepe açıklaması!

Orman Bakanlığı'ndan Cerattepe açıklaması!

Artvin Cerattepe'deki bakır madeninde ağaçların kesildiğine ilişkin haberlere bir yalanlama da Orman Bakanlığı'ndan geldi.

Cerattepe'deki bakır madeniyle ilgili protestoların ardından şirketten sonra Orman Genel Müdürlüğü'nden de yalanlama gecikmedi. 

Genel müdürlükten yapılan açıklamada, Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti için ağaç kesildiği iddiasına ilişkin, "Yönetmelik gereği koordinatlara uygun beton kazık çekme işi yapılmaktadır. Bu işlem gerçekleştirilirken, kuru ve devrik ağaçların çalışmaları engellemesi üzerine 1-2 ağaç kenara alınmıştır. İddia edildiği gibi sahadaki ağaçların kesilmesi işlemleri yoktur" değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Artvin şehrinin Kafkasör tarafı çıkış yolunda, Cerattepe'ye uzak bölgede 4 tane 30-40 santimetre çapında ladin ağacının kesilmiş olduğu tespit edilmiştir. Yolu kapatmak için usulsüz kesilen bu ağaçlar için suç zaptı tanzim edilmiştir. Kesilen bu ağaçlar, güvenlik güçlerince yolu açmak için kenara çekilmiştir." 

 

 

Yorum Yaz