maritbet girişmaritbet
Okul servis şoförlerine eğitim

Okul servis şoförlerine eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için ülke genelinde yaklaşık 66 bin okul servis şoförünü e

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılacağı 28 Eylül öncesinde, öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için okul servis şoförlerine eğitim verdi. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye'de yaşanan trafik kazalarının içinde okul servis şoförlerinin karıştıkları kaza sayısının bir hayli fazla olduğuna dikkati çekti. Çocukların kazalarda zarar görmeleri sebebiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın servis şoförlerinin eğitimlerinde etkin, anlaşılabilir ve uygulanabilir bir programın hazırlanması yönünde talimat verdiğini aktaran Yelkenci, bu konuda çalışma yürüttüklerini belirtti. 2012'de yürürlüğe giren 2011-2020 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nda, servis şoförlerinin yüzde 50'sine trafik ve ilk yardım eğitimi verilmesi ile trafik bilinci kazandırılmasının hedefinin yer aldığını anlatan Yelkenci, bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında hazırlanan protokolün uygulamaya konulduğunu bildirdi.

66 bin okul servis şoförü

Eğitimlerin Türkiye'nin 2020 karayolu trafik güvenliği hedeflerinin gerçekleşmesine de hizmet edeceğine işaret eden Yelkenci, sözlerini şöyle sürdürdü: "6-8 Nisan'da Antalya'da Okul Servis Araçları Şoförleri Eğitici Eğitimi Semineri düzenlendi. Bu seminere 81 ilin milli eğitim müdür yardımcıları veya şube müdürleri ile emniyet müdürlüğü temsilcileri katıldı. Eğiticilerin eğitiminden sonra okul servis şoförlerinin eğitimlerine başlandı. Türkiye genelinde 113 bin 484 okul servis şoförü bulunuyor. Ağustos sonu itibarıyla ülke genelinde yaklaşık 66 bin okul servis şoförünün eğitimi tamamlandı. Böylece 2012'de uygulamaya konulan Trafik Güvenliği Eylem Planı'ndaki servis şoförlerinin yüzde 50'sine trafik ve ilk yardım eğitimi verilmesi ile trafik bilinci kazandırılması hedefinin bir hayli üzerine çıkılmış oldu."

Eğitimler yılsonuna kadar devam edecek

Yelkenci, eğitime alınan okul servis şoförlerine; trafik bilinci ve kültürü, güvenli sürüş, empati, yasal sorumluluklar, iletişim, çocuk psikolojisine göre hareket etme, araçlarda ve trafikte çocukların karşılaşabileceği riskler ile trafik güvenliği konularında iki günde 12 saat eğitim verildiğini anlattı. MEB'in bu alanda yürütülecek faaliyetlere destek vermeyi sürdüreceğinin altını çizen Yelkenci, şunları kaydetti: "Eğitimlerimizle, okul servis araçlarında oluşabilecek risklerin önlenerek trafiğin daha güvenli hale gelmesi ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın okullarına rahat ve güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitimler hız kesmeden yıl sonuna kadar devam edecek. Trafikte yer alan tüm unsurlarla birlikte tüm yaya ve sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesinde Bakanlığımız, üzerine düşen sorumluluğu ve yetkiyi en iyi şekilde yerine getirmeye son derece kararlıdır."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli'de depreme dayanıksız 4 okul yıkılacak
  • 03.02.2022 11:22

Kocaeli'de depreme dayanıksız 4 okul yıkılacak

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, yapı stoku açısından ...

Çalık Enerji'nin yeni projesiyle okullar kendi enerjisini üretecek
  • 13.11.2021 11:49

Çalık Enerji'nin yeni projesiyle okullar kendi enerjisini üretecek

Çalık Enerji'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamın ...

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!
  • 28.06.2021 10:45

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!

Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kon ...

Marshall ve Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yeni işbirliği!
  • 17.02.2021 11:00

Marshall ve Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yeni işbirliği!

Marshall, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı anlaşma kapsamında 100 Mesleki ve T ...

"YHT Seti Bakımcısı" mesleği tanımlanıyor!
  • 22.01.2021 16:14

"YHT Seti Bakımcısı" mesleği tanımlanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, demir yolu sektörünün ihtiyaç duyduğu uluslararası stand ...

Özel eğitim uygulama evlerinin sayısı iki katına çıkarıldı
  • 29.11.2020 08:30

Özel eğitim uygulama evlerinin sayısı iki katına çıkarıldı

Milli Eğitim Bakanlığı zihinsel engelli ve otizmli öğrenciler için geliştirdiği ...