maritbet girişmaritbet
Okul binası hastaneye dönüştürüldü

Okul binası hastaneye dönüştürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus'ta 40 yataklı hastaneye dönüştürülen atıl vaziyetteki okul binasında Suriyelilere sağlık hizmeti veriliyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'ta, Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye dönüştürülen atıl durumdaki okul binasında sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Cerablus'un sağlık altyapısı yeniden oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığınca ilçede atıl durumda bulunan bir okul binası hastaneye dönüştürüldü. Girişine, "Sağlık Bakanlığı Cerablus Hastanesi" yazılı tabelanın asıldığı, 40 yataklı, 80 personelin görev alacağı merkezde hasta kabul edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm dünyada mazlumların yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Suriye'deki iç savaşın başladığı günden itibaren Suriyelilere, Türkiye'de sağlık hizmeti verildiğini anımsatan Bayram, nüfusu hızla artan Cerablus'ta hastane ihtiyacını giderdiklerini bildirdi.

İlçede acil sağlık hizmetlerini karşılamak için sahra hastanesi kurulduğunu ifade eden Bayram, "Bu sahra hastanemizde 40 Türk personelimiz hizmet verdi." dedi.

Talebin artması üzerine atıl durumdaki eski bir okul binasını 14 günde onardıktan sonra hastane binasına dönüştürdüklerini anlatan Bayram, şöyle konuştu:

"Allah'ın yardımıyla bu hastaneyi çok kısa bir sürede yaptık. Hastanemiz 40 yataklı, 8 poliklinikli yani Türkiye'de C tipi dediğimiz teşekküllü bir hastane. Bu hastane tam olarak açıldığında bölgeden Türkiye'ye hasta geçişi çok az olacak. Tedaviler burada yapılacak, ancak kanser gibi konularda araştırma hastanesine ihtiyaç duyulması halinde Türkiye'ye sevk yapılacak."

Hastanede görev yapacak Suriyeli doktorlara diplomaları kontrol edildikten sonra görev verildiğini aktaran Bayram, bugün itibarıyla 12 Suriyeli doktorun Cerablus bölgesindeki hastalara hizmet vereceğini kaydetti. 

"Günde 400 hastaya hizmet verecek"

Sahra hastanesinde ise bugüne kadar bin 700 hastaya müdahale edildiğini bildiren Bayram, "Sahra hastanesi sadece ağır hastalara müdahale ediyordu. Artık bu hastane tüm hastalara kucak açacak ve günde 400 hastaya hizmet vermesini bekliyoruz." diye konuştu.

Suriyeli doktorlardan Vecih Cuma da bölgede 3 yıldan bu yana sağlık hizmeti verilemediğini, bu nedenle çoğu kişinin acılar içinde ölüme terk edildiğini söyledi. 

Suriye'nin başta Halep kenti olmak üzere bazı bölgelerinde insanların rejim tarafından katledildiğini anlatan Cuma, Türkiye'nin ise Suriyeli kardeşleri için çok ciddi yatırımlar yaparak böyle bir hastanenin oluşturulmasını sağladığını kaydetti.

Cuma, hastanenin oluşturulmasında ve Cerablus'un özgürleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Hastalardan Hasan Ebu Celal ise kendi topraklarında böyle bir hizmeti çok özlediklerini dile getirerek, kendilerine bu imkanı sağlayanlara minnettar olduklarını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bab'da 10 dönümlük alana spor kompleksi yapıldı
  • 23.07.2018 09:26

Bab'da 10 dönümlük alana spor kompleksi yapıldı

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab'da yerel Meclis, i ...

Fırat Kalkanı Bölgesi'nde cami ve mescitler yenileniyor!
  • 22.08.2017 14:51

Fırat Kalkanı Bölgesi'nde cami ve mescitler yenileniyor!

Halep'in Cerablus ve Bab ilçelerinde zarar gören cami ve mescitler restore edili ...

Halep'in Bab ilçesi şantiye alanına döndü
  • 27.03.2017 16:01

Halep'in Bab ilçesi şantiye alanına döndü

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü unsurlarından temizlenen Halep'in ...

Şehidin yarım kalan evi tamamlanacak!
  • 30.01.2017 08:42

Şehidin yarım kalan evi tamamlanacak!

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı'nın, inşası ...

Şehit Kerem Çalışkancı yarım kalan evi tamamlanacak
  • 29.01.2017 09:38

Şehit Kerem Çalışkancı yarım kalan evi tamamlanacak

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Kerem Çalışkancı'nın yarım ka ...

Briketçiler, Cerablus'un yeniden inşası için çalışıyor
  • 31.10.2016 10:09

Briketçiler, Cerablus'un yeniden inşası için çalışıyor

Cerablus'taki çatışmalar sonucu yıkılan binaları yeniden inşa etmek için az sayı ...