maritbet girişmaritbet
"Öğrencinin eğitim maliyeti aylık 159 lira"

"Öğrencinin eğitim maliyeti aylık 159 lira"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi: Bir öğrencinin velisine maliyeti aylık ortalama 159 lira.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, bir öğrencinin velisine maliyetinin aylık ortalama 159 lira olduğunu, bu doğrultuda geliri düşük ailelere destek sağlanması gerektiğini belirtti.  Selvi, yazılı açıklamasında, Eğitim Bir-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezinin (EBSAM), bir öğrencinin eğitim öğretim dönemindeki maliyetini araştırdığını belirtti.  Araştırmaya göre, bir öğrenci için okul öncesi eğitimden ilköğretim sonuna kadarki süreç boyunca sadece okul ihtiyaçları için 16 bin 700 lira, ortaöğretimdeki eğitimi boyunca da 8 bin 80 lira harcama yapıldığını ifade eden Selvi, "Okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretimin sonuna kadar olan eğitim süreci dikkate alındığında bir öğrencinin velisine maliyeti aylık ortalama 159 lira. Geçen yıl 141 lira olan miktarın bu yıl yüzde 12,7 oranında arttığı görülüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Dershanelerin kaldırılması velileri rahatlattı"

EBSAM tarafından yapılan araştırmada, dershanelerin kaldırılmasının velileri ekonomik açıdan rahatlattığının ön plana çıktığına işaret eden Selvi, ortaokul 4. sınıfta TEOG'da ortak sınavlar, lise 3 ve 4. sınıflarda YGS-LYS için çocuğunu dershaneye göndermek zorunda kalan velilerin, dershane maliyetinden de kurtulduğunu kaydetti.

Öğrenciler için yardım çağrısı

Selvi, eğitimin bir devlet hizmeti olduğunu, bu açıdan ücretsiz yapılması gerektiğini vurguladı. Devletin ailelere destek olması gerektiğini savunan Selvi, "Çocuğu ilköğretime giden memurlar için maaşlarında yer alan 6 yaş üstü çocuk yardımının en az 159 liraya çıkarılması, gelir düzeyi düşük ailelere ise ilköğretime giden her çocuk için en az 159 lira yardım yapılması gerekir" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığının okullara belli bir bütçe ayırarak, sınıf donanımı, kaynak kitaplar, araç-gereç gibi ihtiyaçlar için öğrencilerden para alınmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Selvi, öğrencinin eğitim giderlerinin veliyi külfete soktuğunu, okul ihtiyaçları için alınacak desteklerin ise velilerin daha fazla sıkıntı yaşamasına neden olacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Öğrencinin eğitim maliyeti aylık 159 lira"
  • 20.09.2015 15:28

"Öğrencinin eğitim maliyeti aylık 159 lira"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi: Bir öğrencinin velisine maliyeti aylık ...