maritbet girişmaritbet
ODE Yalıtım, “Türkiye’nin en rekabetçi firması” oldu

ODE Yalıtım, “Türkiye’nin en rekabetçi firması” oldu

Rekabet Gücü Ödülü’nde “Büyük Ölçekli İşletme İmalat Kategorisi 2013 Ödülü”nü ODE Yalıtım kazandı

TÜSİAD, SEDEFED ve Sabancı Üniversitesi tarafından dördüncüsü düzenlenen, kriterleriyle alanında Türkiye'nin en prestijli organizasyonu olan Rekabet Gücü Ödülü'nde “Büyük Ölçekli İşletme İmalat Kategorisi 2013 Ödülü”nü ODE Yalıtım kazandı.

1985 yılında kurulan Türkiye'nin % 100 yerli en büyük yalıtım üreticisi ODE, Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) ile TÜSİAD-Sabancı Üniversitesi Rekabet  Forumu tarafından düzenlenen Rekabet Gücü Ödül Töreni'nde “Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi 2013 Ödülü”nü kazandı. Üretici kimliğine 18 yıl önce kavuşan ODE, şimdiye kadar bu ödülü alan en genç üretici firma olma özelliğini taşıyor. Büyüme, ihracat, katma değer, insan kaynakları, finansal kaynaklar, inovasyon tasarımı, teknoloji, liderlik, sürdürülebilir strateji gibi birçok bileşenin değerlendirildiği yarışmada süreç bu yıl 30 firma ile başladı. Şirketlerin bu kriterleri iş akışlarına yüzde yüz yansıtmasının ve özellikle tüm ekibi tarafından benimsenmesinin de önemli kıstas olduğu yarışmanın başvuru sürecinde ODE ekibinin görüşleri de jüri tarafından değerlendirmeye alınmıştı.  
 
Yarışmanın jürisinde yer alan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Çetindamar ödül kazanan firmaları sahneye davet ederken jüri heyeti olarak seçim sürecinde firmaların başarılarından büyük bir gurur duyduklarını belirterek ödül alan firmaların Harvard'da “Case” olarak okutulabilecek kadar başarılı olduklarına dikkat çekti. Yalıtım sektöründe bu ödülü ilk kucaklayan şirket olan ODE adına ödülü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Süleyman Onatça'dan alan Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Kemal Direk “Türkiye'nin % 100 yerli en büyük yalıtım üreticisi olarak 29'uncu yılımızı sürdürdüğümüz bu günlerde aldığımız bu değerli ödül bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı oldu. Bizi bu ödüle layık gören saygıdeğer jüri üyelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. ODE kurulduğu günden itibaren her zaman yolunu çizerken çalışanlarının, sektörünün ve ülkesinin gelişimini gözetmiş, bu yönde cesur adımlar atmaktan çekinmeden yenilikleri hayata geçirmeyi ilke edinmiştir. Bu yolda ilerlerken, aldığımız değerli ödüller bizi hem gururlandırıyor hem de gelecek hedeflerimiz için güç ve cesaret veriyor” dedi.
 
Tören sonundaki toplu aile fotoğraf çekimine ODE'nin tüm çalışanlarıyla birlikte katılan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise yaptığı değerlendirmede ODE'nin bu başarıyı aynı zamanda bir sorumluluk olarak gördüğünü ve Türkiye'yi artık yurt dışındaki benzer organizasyonlarda temsil etmek için çalışacaklarının altını çizdi.
 
SEDEFED,  TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu tarafından düzenlenen Rekabet Gücü Ödülleri'nin Büyük İşletme Kategorisi'nin önceki kazananları arasında İÇDAŞ, Bilim İlaç ve BRİSA bulunuyor.

Hedef 2018'e kadar her yıl en az yüzde 25 büyüme…

Hem yapı hem endüstriyel yalıtımda Türkiye'nin uzmanı ODE, son yıllarda yurt dışı faaliyetlerini de hızlandırdı. Alanında dünyanın en büyük sektörel buluşmalarına Türkiye'den katılan tek firma olarak global pazardaki iddiasını her geçen gün artıran ODE, aralarında Şili, Brezilya, Belçika, Bosna Hersek,  Sri Lanka, Uruguay ve Rusya gibi ülkelerin de olduğu 68 pazara ihracat yapıyor. Türkiye'yi dünyanın 5 kıtasında temsil eden ODE, 2014 sonuna kadar ihracat yaptığı ülke sayısını 75'e yükseltmeyi hedefliyor. Şu anda 4 üretim tesisinde % 100'lere varan kapasite ile çalışan ODE önümüzdeki 3 yıl içinde Eskişehir'de hayata geçireceği yeni üretim tesisleri için de hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz 2 yılda %  60 büyüme performansı sergileyen ODE, 2018 yılına kadar her yıl en az % 25 büyüme hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"
  • 12.01.2023 10:49

"Bina yalıtımı ile yıllık 15 milyar dolar tasarruf edebiliriz"

Türkiye’deki toplam enerji tüketiminin yaklaşık üçte birinin kullanıldığı binala ...

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu
  • 17.10.2022 17:00

ODE Yalıtım, “Isı Yalıtımı Resmi Sponsoru” oldu

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, İki ...

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!
  • 25.06.2022 02:00

ODE Yalıtım’ın tüm üretim tesisleri sıfır atık belgesi aldı!

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, Eski ...

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor
  • 30.04.2022 11:58

ODE Yalıtım, gürültü kirliliğini "Evomineral" ile önlüyor

Gün içinde maruz kaldığımız sesler yaşam kalitemizi düşürürken, kronik rahatsızl ...

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı
  • 07.02.2022 11:28

ODE Yalıtım, yurt dışında üretim planını gündemine aldı

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, 2022 ...

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!
  • 03.01.2022 10:49

ODE Yalıtım'ın Eskişehir kampüsüne sıfır atık ödülü!

ODE Yalıtım’ın çevre dostu uygulamalarıyla ön plana çıkan ve 2018 yılında “Yılın ...