maritbet girişmaritbet
'O bölgelerde inşaat faaliyeti başlayabilir'

'O bölgelerde inşaat faaliyeti başlayabilir'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Talas İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı'nda önemli bilgiler verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Suriye'nin Cerablus kentinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "Orada yapım faaliyetleri tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde başlayacak ama bunların esasları, nasıl olacağı hususu, kimin tarafından finanse edileceği hususu, bir soru işareti olarak önümüzde duruyor. Bunlar netleştiği zaman bir hükümet tavrı olarak da herhalde o bölgelerde inşaat faaliyeti başlayabilir." dedi.

Özhaseki, Talas Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen AK Parti Talas İlçe Başkanlığı Danışma Toplantısı öncesi gazetecilerin soruları üzerine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türkiye'nin güneyinde bir güvenlik koridoru oluşturmak ve bir anarşik bölgeyi kontrol altına alabilmek amacıyla harekat gerçekleştirdiğini belirtti.

 Harekatın başarıyla sürdüğünü dile getiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Rabb'im utandırmasın, şehitler göndermesin, duamız, dileğimiz bu ama orada bir taraftan da hayatın normale dönmesi icap ediyor. Normale dönecek hayat içinde de birçok konutun yapılması, buradaki altyapının, sosyal tesislerin yapılması da esas olarak önümüzde duruyor. Önemli olan orada yerli halkın yeniden gidip kendi bölgelerine yerleşmeleri. Oradaki Arap nüfusun gidip yeniden kendi öz vatanlarında hayatlarını idame ettirmeleri. Bizim için de onlar evlerine, yurtlarına, yuvalarına dönerlerken güvenli bir koridorun oluşması da birinci esas olarak gözüküyor. Bu amaçla orada yapım faaliyetleri tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde başlayacak ama bunların esasları, nasıl olacağı hususu, kimin tarafından finanse edileceği hususu, bir soru işareti olarak önümüzde duruyor. Bunlar netleştiği zaman bir hükümet tavrı olarak da herhalde o bölgelerde inşaat faaliyeti başlayabilir."

"7 bölgede 30 binden fazla evi en geç 1 sene içerisinde bitiririz"

Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da bir kalkınma hamlesi başlatıldığını anımsatarak şunları söyledi:

"Yıllarca belki yapılmış olan birtakım gayretlerin daha da hız bulması için çok önemli atılımlar düşünülüyor. Bu atılımlar çerçevesinde birkaç bakan arkadaşımla birlikte benim de gayretim oldu epeyce. İnşallah önümüzdeki aylarda, yıllarda biraz geri kalmış gibi gözüken illerimizde müthiş bir ekonomik hamle başlar, yatırım başlar, müthiş avantajlar var. İş adamlarımız inşallah bu avantajları en iyi şekilde kullanırlar diye ümit ediyoruz." 

Bu yatırım hamlesi devam ederken bir taraftan da terör bölgelerinde, kendisinin ilgilendiği 7 bölgede, vatandaşın yaralarının sarılması için müthiş bir gayretleri olduğunu vurgulayan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Allah'tan bir mani gelmezse bu 7 bölgede 30 binden fazla evi, altyapısıyla, üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla en geç 1 sene içerisinde bitiririz. Sadece Sur içerisinde biraz tarihi eserlerin restorasyonu, biraz kimliği olan sivil mimarlık örneği olan eserlerin uzun prosedürden dolayı işleri biraz daha uzayabilir ancak Sur dışında bütün bölgelerde binlerce evi teslim ederiz, vatandaşlar gidip rahatça ikamet edebilirler."

Özhaseki, bir gazetecinin "Cerablus'un yeniden yapılandırılmasını Birleşmiş Milletler yapabilir mi?" diye sorması üzerine de "O önümüzdeki günlerde belli olacak. Yani ona kimin sponsor olacağı, kimin tarafından finanse edileceği hususu önümüzdeki günlerde belli olacak" dedi.

Danışma Meclisi Toplantısı, basına kapalı gerçekleştirildi. 

Yorum Yaz