maritbet girişmaritbet
Nostaljik kayıklarla Sadabad gezileri başlıyor!

Nostaljik kayıklarla Sadabad gezileri başlıyor!

İBB tarafından yaptırılan nostaljik Kancabaş kayıklarının ilk seferi Başkan Topbaş’ın serdümen koltuğuna oturmasıyla başladı.

Yüzer iskelelerin ve 20 adet Kancabaş kayığının hizmete alım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul'u İstanbul yapan üç önemli öğe vardır. Bunlar Haliç, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada'dır” dedi.

Feshane Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki iskeleden Kancabaş kayığına binerek serdümen koltuğuna oturan Başkan Topbaş, Haliç'te tur attıktan sonra kayığı Miniatürk'teki yüzer iskeleye yanaştırdı. 

Denizci şapkası takarak konuşan Başkan Topbaş, “Altınboynuz Haliç'te geçmişin güzelliklerinin tekrar yaşanıyor. İstanbul'un en önemli havzası tekrar hayat buluyor” diye konuştu. 

Nostaljik kayıklar

“İstanbul'u İstanbul yapan üç önemli öğe vardır” diyen Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bunlar Haliç, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada'dır. Bu üç güzelliği yaşatmak ve geleceğe taşıma sorumluluğumuz var. Geçmişte, sanayi bölgesi ilan edilen Haliç havzası, kirlenmiş, oturulamaz hale gelmişti.

Cumhurbaşkanımızın yoğun çabaları sonucunda hamdolsun Haliç pisliklerden temizlendi. İstanbul Boğazı'ndaki oksijeni bol suyun Haliç'e gelmesi için çalışma yaptık. 30 metre derinlikten ve 5 kilometrelik mesafeden günde 265 bin ton suyu Haliç'e aktardık. Bu sayede 50 civarında canlı tekrar hayat buldu. Haliç'in çevresi tekrar yaşanabilir hale geldi.”

Haliç'in geçmişteki gibi bir kültür havzası olmasını arzu ettiklerini dile getiren Başkan Topbaş, ''İhalesi yapılan tersane bölgesi kültür ağırlıklı bir merkez olacak ve turizme açılacak'' dedi.

Nostaljik kayıklar

Haliç'e yakışır tarzda sandal sefasını getirmek için bu projenin hazırlandığını anlatan Başkan Topbaş, “Haliç'te Osmanlı döneminde kullanılan Kancabaşlardan 20 adet imal edildi. Bu kayık sayısı 80'e tamamlanacak. Haliç'te adaların olduğu bölüme yaya geçişi için de Leonardo Köprüsü'nü inşa edeceğiz. Projesini hazırladık” diye konuştu.

Kayıkların toplam maliyeti 810 bin TL

Toplam maliyeti 810 bin TL olan kancabaş kayıklar, Haliç'te, Feshane-Eyüp-Teleferik-Eyüp Evlendirme Dairesi-Miniatürk-Sütlüce güzergahında sefer yapacak.

Bir serdümen ve 6 yolcu kapasiteli kayıkların boyu 7,5 metre, eni 1,8 metre. Dört deniz mili hız yapabilen kayıkların en önemli özelliği, elektrikli sevk sistemine sahip olması. Kayıklar, Haliç'te bağlama yapabileceği tüm lokasyonlarda şarj imkanına sahip. 

Öte yandan kancabaş kayıklarla birlikte toplam maliyeti 2 milyon 594 bin 259 TL olan 6 ayrı lokasyonda yüzer iskeleler de hizmete girdi. İskeleleri kullanacak olan nostaljik kancabaş kayıkları vasıtasıyla Haliç'te turistik yolcu taşımacılığı daha modern bir şekilde yapılacak. Böylece Haliç Sahili, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nostaljik kayıklarla Sadabad gezileri başlıyor!
  • 01.06.2015 13:36

Nostaljik kayıklarla Sadabad gezileri başlıyor!

İBB tarafından yaptırılan nostaljik Kancabaş kayıklarının ilk seferi Başkan Topb ...