maritbet girişmaritbet
New Yorkluların gözü İstanbul'daki bu caddede!

New Yorkluların gözü İstanbul'daki bu caddede!

Fatih'te Kadınlar Pazarı’nın bulunduğu İtfaiye Caddesi, New York Times'ın hazırladığı Avrupa’nın en gözde 12 caddesi listesinde yerini aldı.

New York Times tarafından Avrupa'nın en gözde 12 caddesinin sıralandığı listede Fatih'te Kadınlar Pazarı'nın bulunduğu İtfaiye Caddesi de yer aldı.

Amerika'nın en büyük gazetelerinden olan New York Times Avrupa'nın en gözde 12 caddesinin sıralandığı bir liste yayınladı. New York Times'ın haberine listede Avrupa'nın en güzel caddeleri arasında Fatih'te Kadınlar Pazarı'nın bulunduğu İtfaiye Caddesi listede yer aldı. İstanbul'un en gözde caddesi gösterilen İtfaiye Caddesi ve Kadınlar Pazarı doğallığı ve çevre düzenlemesi ile ilgi çekiyor.

Bugün Avrupa'nın en güzel mekanları arasında gösterilen Kadınlar Pazarı çok değil 10 yıl öncesine kadar sokakta hayvanların kesim ve satışının yapıldığı, etrafa pis kokuların yayıldığı, sokakta yürümenin bile cesaret istediği bir durumdayken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in projesi sayesinde hak ettiği yere geldi.

fatih itfaiye caddesi

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, 2004 yılında yapılan seçimlerde başkan seçilmesinin ardından hayata geçirdiği ilk projelerden biri İtfaiye Caddesi ve Kadınlar Pazarı oldu. 2005 yılında projelendirilen İtfaiye Caddesi 2007 yılında bugünkü haline getirilmiştir. 2010 yılında İstanbul 'Kültür Başkenti' olmasının ardından yeni bir proje ile caddede bulunan binaların cepheleri de yenilenerek son halini aldı. Cadde, nezih restoran ve kafelerle İstanbulluların gözde mekanı haline geldi.

New York Times'ın seyahat ekinde İstanbul'un en gözde caddesi olarak gösterilen Kadınlar Pazarı, şehrin trafik ve gökdelenlerinden uzak olmasının yanı sıra, Bozdoğan Kemeri'nin gölgesindeki tarihsel bir pazaryeri olarak tanımlandı.

Kadınlar Pazarı'nın isminin anlamının da sorgulandığı makalede, iki iddia göze çarpıyor. Birincisi, Osmanlı döneminde İstanbul'daki kadın kölelerin satıldığı pazar meydanı olması nedeniyle bu ismin verildiği; ikincisi ise, İstanbullu kadınların eskiden beri ev alışverişlerini daha çok bu pazarda yapıyor olmalarından dolayı Kadınlar Pazarı denildiği iddiası. Makalede Kadınlar Pazarı'nda mumbar dolması ve büryan kebabı gibi farklı lezzetlere de vurgu yapıldı.

KÜNEFE YEMEDEN AYRILMAYIN

Tarihi Hüsambey Tezgahçılar Camii ve caminin etrafındaki kahvehanelerde çaylarını içen yaşlılar ve gençlerin unutulmadığı, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden getirilen çam, kestane ve çiçek ballarının satışının da tasvir edildiği makalede, "Kadınlar Pazarı'ndan künefe yemeden ayrılmayın" tavsiyesinde de bulunuluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

New Yorkluların gözü İstanbul'daki bu caddede!
  • 24.04.2015 12:37

New Yorkluların gözü İstanbul'daki bu caddede!

Fatih'te Kadınlar Pazarı’nın bulunduğu İtfaiye Caddesi, New York Times'ın hazırl ...

Kadınlar Pazarı, Avrupa'nın gözdesi oldu!
  • 20.04.2015 09:54

Kadınlar Pazarı, Avrupa'nın gözdesi oldu!

New York Times, 'Avrupa'nın En Gözde 12 Caddesi'ni yazdı. Listede İtfaiye Caddes ...