maritbet girişmaritbet
New York'a Türkiye damgası!

New York'a Türkiye damgası!

New York Times Turizm Fuarı'na Türkiye, silver sponsor olarak katıldı.

Türkiye, yurt dışı tanıtım kampanyasını ABD'nin en büyük turizm fuarlarından ''New York Times Travel Show''a katılarak başlattı. 

Ülke turizm-tanıtma kampanyalarının ilk durağı olarak da kabul edilen fuar, 8-10 Ocak 2016 tarihleri arasında New York'taki Jacop K. Javits Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin 140 metrekarelik standıyla "Silver Sponsor" olarak katılım sağladığı fuara, dünyanın değişik bölgelerinden birçok ülkeyle birlikte çok sayıda tur operatörü ve turizm firması katılıyor.  

Fuar bütün sponsorların katıldığı kurdela kesimi töreniyle ziyarete açılırken, törende Türkiye'yi New York Başkonsolosu Ertan Yalçın temsil etti. Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen ?fuarda Türkiye'nin standında, THY başta olmak üzere birçok alt katılımcı firma, 3 gün boyunca tanıtım faaliyetinde bulunacak.

Açılış günü, sadece turizm profesyonelleri ile medya temsilcilerine açık olan fuar, son iki gün gezi meraklıları tarafından da ziyaret edilecek. Fuar süresince çay, içecek, simit ve baklava ikramı yapılan Türkiye standında, THY tarafından bilet çekilişi gerçekleştirilecek. 

Fuarda ayrıca 9 Ocak Cumartesi 13.45 itibarıyla European Stage'de sanatçı Ahmet Erdoğdular mini bir konser verecek. Türkiye'nin yıl içinde katılacağı 130'un üzerindeki fuardan ilki olan New York Times Turizm Fuarı?, ülke tanıtım kampanyalarının başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Büyük düşüşler yaşanmadı 

Türk standında gazetecilere açıklamada bulunan New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Murat Karakuş, Türkiye'nin bölgesinde yaşadığı gerginliklere rağmen 37 milyon 780 bin turist rakamına ulaştığını ve turist sayısında korkulan büyük düşüşlerin yaşanmadığını bildirdi.

2015 yılına yönelik kasım ayı itibariyle açıklanan 11 aylık rakamlara göre, yabancı turist sayısında 1,36'lık bir düşüş görüldüğüne işaret eden Karakuş, 12 aylık rakamların açıklanmasıyla başa baş noktaya gelinebileceğini söyledi.

Rusya pazarında sürpriz artış 

Karakuş, yıllık yüzde 38 düşüşün yaşandığı kasım ayında Rus uçağının düştüğü ve Rusya'nın engellemeler çıkardığı dönemde, bu pazarda yüzde 36 artış sağlandığını kaydetti.

11 aylık rakamlara göre, ABD'den Türkiye'ye 767 bin 749 turist gittiğini ve bunun da yüzde 2,8'lik bir artışa tekabül ettiğini belirten Karakuş, bir yıllık rakamlarla ilk defa ABD'den Türkiye'ye giden turist sayısında 800 binin üzerine çıkılmış olacağını ifade etti.

ABD pazarında son birkaç yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı artış eğilimi yakalanamadığını dile getiren Karakuş, ekim ayında Türkiye'deki olaylardan dolayı da ziyaretçi sayısında bir düşüş yaşanmasına rağmen daha sonra toparlanma görüldüğünü bildirdi.

Karakuş, ABD pazarıyla ilgili değerlendirmesinde, son 3 yıldır yaşanan olumsuzlukların ardından ABD basınının tutumu ve ABD Dışişleri Bakanlığının Türkiye için yayınladığı "seyahat çağrısı" halen geçerli olmasına rağmen Amerikalıların Türkiye'ye olan ilgisini yitirmediğini söyledi. 

2015 yılında İstanbul'u en çok ziyaret eden üçüncü milletin Amerikalılar olduğunu bildiren Karakaş, Almanların birinci olduğu sıralamada, İranlıların ikinci sırada yer aldığını kaydetti. Karakuş, Amerikalıların daha önce 4. sırada bulunduğunu hatırlattı.

Konuşmasında, Türkiye'nin büyümesine ve turizm sektörüne katkısından dolayı Türk Hava Yolları'na (THY) teşekkür eden Karakuş, THY'nin şu anda ABD'den Türkiye'ye 8 destinasyondan uçtuğunu hatırlattı. Mayıs ayında ABD'deki destinasyonlara Atlanta'nın da ekleneceğini belirten Karakuş, THY'nin Kanada'dan da 2 destinasyondan Türkiye'ye uçtuğunu anlattı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

New York'a Türkiye damgası!
  • 09.01.2016 09:53

New York'a Türkiye damgası!

New York Times Turizm Fuarı'na Türkiye, silver sponsor olarak katıldı. ...

Türkiye turizmde dünya 6’ncısı oldu
  • 01.03.2014 23:01

Türkiye turizmde dünya 6’ncısı oldu

Dünyanın en fazla ziyaret edilen 6’ncı ülkesi Türkiye, New York Times Travel Sho ...