maritbet girişmaritbet
Nevşehirli firma kurşun geçirmez yapı malzemesi üretti

Nevşehirli firma kurşun geçirmez yapı malzemesi üretti

Nevşehir'de faaliyet gösteren bir firma, bina yapımında kullanılan kurşun geçirmez özellikli bims geliştirdi.

Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiziksel ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı, volkanik bir kayaç türü olan bimsin üretiminde, Nevşehir'in önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Görünüş itibarıyla briketi andıran ve inşaatlarda kullanılan bimsten kurşun geçirmez özellikli ürün geliştirmek için Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Girgin ile uzun süren bir Ar-Ge çalışması yürüttüklerini aktaran Ertaş, çalışmaların kısa süre önce tamamlandığını ifade etti.

Testlerde olumlu sonuçlar alındı 

Çalışmanın sonunda kurşun geçirmez bims üretmeyi başardıklarını dile getiren Ertaş, testlerde olumlu sonuçlar aldıklarını ve patent başvurusunda bulunduklarını belirtti. Ertaş, "Ürünümüzü 3 aylık bir süre içerisinde patenti alınmış halde piyasaya sürmeyi düşünüyoruz" dedi.

Ertaş, birbirinden bağımsız milyonlarca gözeneği olan volkanik bir kayaç türü pomzadan ürettikleri bimsin süngerimsi yapısının işlerini kolaylaştırdığını belirtti.

Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak 

Ham maddesinin tamamen doğal ve ekolojik bir ürün olduğunun altını çizen Ertaş, "Projenin duyulmasıyla bims üreten firmalardan olumlu tepkiler aldık. Takdir almamızın yanında ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacağımızı ve zengin bir piyasa yakalayacağımızı tahmin ediyorum" diye konuştu.

Ertaş, terör saldırılarını da göz önüne alarak böyle bir ürün geliştirdiklerini aktararak, "Ülkemizde terörün yoğunluğunu göz önüne aldığımızda herkes bu ürünün ne kadar önem arz ettiğini anlayabilir" ifadesini kullandı.

Firmanın satış pazarlama sorumlusu Halil Çimen de ürünün tamamen saf ponza malzemesinden yapıldığını, hem hafif hem de çimento oranının fazla olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nevşehirli firma kurşun geçirmez yapı malzemesi üretti
  • 14.09.2015 13:52

Nevşehirli firma kurşun geçirmez yapı malzemesi üretti

Nevşehir'de faaliyet gösteren bir firma, bina yapımında kullanılan kurşun geçirm ...