maritbet girişmaritbet
Nevşehir'de '15 Temmuz Şehitler Anıtı' inşa ediliyor

Nevşehir'de '15 Temmuz Şehitler Anıtı' inşa ediliyor

Nevşehir Belediyesi, FETÖ'nün darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla 15 Temmuz Şehitler Anıtı inşa ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nın inşasına başlandı.

Doğal taşlar kullanılarak Nevşehir Şehitlik Parkı içinde yapımına başlanılan 30 metre yüksekliğinde anıtın üzerindeki taşlara, 15 Temmuz'a ilişkin hafızalara kazınan  simge fotoğraflar resmedilecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Ağustos'ta tamamlanması planlanan anıtın Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ilk anıt olacağını kaydetti.

Ünver, FETÖ'nün ihanetinin unutulmaması, şehitlerin isimlerinin ise ebediyete kadar yaşatılması amacıyla bu çalışmaya başladıklarını söyledi.

Anıtın kaidesinin, 16 Türk devletini simgeleyeceği belirten Ünver, "Bu kalkışmayı ve vatan hainliği unutturmamak, şehitlerimizin adlarını onlara olan borcumuzu ödemek adına ebediyete kadar yaşatmak için çalışmalara Ankara yolundaki şehitlikte başladık" dedi.

Ünver, Arif Nihat Asya'nın "Bir bayrak rüzgar bekliyor" şiirindeki "Şehitler tepesi boş değil" mısrasından ilham alınarak anıtın projelendirildiğini, zirve kısmında şehitleri temsil eden el motiflerinin Türk bayrağını dalgalandıracak şekilde tasarlandığını ifade etti.

15 Ağustos'a yetiştirilmesi için 24 saat çalışılıyor 

Ünver, şöyle konuştu:

"16 Türk devletini simgeleyen, üzerinde şehitlerimizin isimlerinin olduğu, ihanet şebekesinin kalkışmasını unutturmayacak anıtın 15 Ağustos'a yetiştirilmesi için işçilerimiz 24 saat çalışıyor. Belediye teknik görevlileri ve şehrimizde inşaat sektöründeki işadamlarıyla bir toplantı yapıp, uzun süre üzerinde çalışarak ortaya güzel bir proje çıkardık. Tamamen doğal taşlarla oluşturulan bir anıt olacak. Taşların üzerine kalkışmanın sembol fotoğrafları işleniyor. Taş figürlerin en tepesindeki bayrakla birlikte doğal kayadan yapılmış bir Şehitler tepesi oluşturacağız. 30 metre yüksekliğindeki anıtın üst kısmında şehitlerimizin ellerinde yükselen bir bayrak görünümü olacak. 16 Türk devletini simgeleyen, üzerinde şehitlerimizin isimlerinin olduğu, ihanet şebekesinin kalkışmasının unutturmayacak anıtın inşaatında işçilerimiz 15 ağustosa yetiştirmek için 24 saat boyunca çalışıyorlar."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nevşehir'de '15 Temmuz Şehitler Anıtı' inşa ediliyor
  • 05.08.2016 16:57

Nevşehir'de '15 Temmuz Şehitler Anıtı' inşa ediliyor

Nevşehir Belediyesi, FETÖ'nün darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isiml ...