maritbet girişmaritbet
Nasuh Mahruki ve Kadir Çöpdemir'le okul zili yangın yalıtımı için çaldı!

Nasuh Mahruki ve Kadir Çöpdemir'le okul zili yangın yalıtımı için çaldı!

İZODER, yangın yalıtımına dikkat çekmek adına Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu’nda “Yangın Yalıtımı Yangında Hayat Kurtarır” başlıklı bir etkinlik düzenledi

 

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özçolak, Beşiktaş Kaykamamı Sadettin Yücel ve Kadir Çöpdemir'in katılımıyla Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu'nda 11 Ekim'de  “Yangın Yalıtımı Yangında Hayat Kurtarır” başlıklı etkinliği gerçekleştirdi.
 
Ülkemizde yalıtım bilincini geliştirmeye, yalıtımın ülke ekonomisine ve bireylere sağladığı faydaları anlatmaya yönelik çalışmalarıyla adından söz ettiren İZODER, yangın yalıtımına dikkat çekmek adına Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu'nda “Yangın Yalıtımı Yangında Hayat Kurtarır” başlıklı bir etkinlik düzenledi. İZODER tarafından Türkiye'de ilk kez bir devlet okulunda uygulanan yangına karşı korunumlu kaçış koridorları ile yangın esnasında öğrencilerin kaçabilmeleri için güvenli ortam ve süre yaratıldı. 
 
Yılda ortalama 75 bin yangın çıkıyor…
 
İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan öğrenci ve velilere yaptığı konuşmasında, günlük hayatta yangın çıkma olasılığının sanıldığı kadar düşük olmadığını, Türkiye'de bir  yılda yaklaşık 75 bin yangın çıktığını belirtti. Ülkemizde 2004-2008 yılları arasında, orman yangınları dışında yaklaşık 390 bin yangın çıktığını ve bu yangınlarda bin 729 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Ferdi Erdoğan, T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın tespitlerine göre yaklaşık 996 milyon TL tutarında maddi zarar meydana geldiğini de iletti. Yangının zararlı etkilerinin, bina içinde ve komşu binalara yayılmasını yavaşlatarak kişilerin yangın mahallinden güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak sağlayan, can ve mal güvenliğini koruyan yapısal önlemler yangın yalıtımı olarak adlandırılır diyen Ferdi Erdoğan; yangın yalıtımının yaygınlaştırılmasının can ve mal kayıplarını önemli ölçüde azaltacağını da önemle vurguladı. Yangın yalıtımı kapsamında alınacak pasif ve aktif önlemlerin bulunduğundan söz eden Ferdi Erdoğan, pasif önlemlerin; mimari projelendirme aşamasında dikkate alınması gereken ve yapının, yangın ve duman yayılımına ve bunların vereceği zarara karşı dirençli olmasını sağlayan, dolayısıyla yangında can ve mal güvenliğini amaçlayan tedbirler olduğunu iletti. Aktif önlemlerin ise yangın algılama, söndürme gibi yangınla birlikte devreye girmesi planlanan sistemler olarak tariflenebileceğini belirtti. Söz konusu önlemler ile öncelikle yangının çıkmamasını sağlamak, çıkarsa da yangının çıktığı mahalde tahliyeye imkân vermek ve yangının belirli bir sürede diğer mekânlara sıçramaması sağlanarak can ve mal kayıplarının en aza indirgenebileceğinden bahsetti. Yangınlarda meydana gelen can kayıplarının çoğunlukla duman nedeniyle çıkan zehirli gazlardan kaynaklandığını ileten Ferdi Erdoğan, Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu'nda mevcut koridorlar yangın esnasında kaçış koridorları olarak kullanılmak üzere, yanıcı olmayan ve yangın esnasında zehirli gaz oluşumuna sebep vermeyen yapı ve yalıtım malzemeleri kullanılarak yalıtılmıştır. Pasif yangın yalıtım tedbirleri arasında yer alan belirlenmiş sürelerce alev ve dumandan arındırılmış kaçış koridorlarının temini uygulaması bu çalışma içerisinde gerçekleştirilmiştir. Uygulamanın yapıldığı yerin bir okul olması kullanıcıların büyük çoğunluğunun küçük bireylerden oluşması bu durumun önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Ferdi Erdoğan, “Yangın Yalıtımı Yangında Hayat Kurtarır” projesini ilköğretim okulunda gerçekleştirerek tüm yaşamsal yapıların yangın yalıtımlı olması için kamuoyunun dikkatini çekmesini ümit ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
Kadir Çöpdemir Yangın Alarm Zilini Çaldı, Nasuh Mahruki Öğrencilerle Yangından Kaçış Tatbikatı Gerçekleştirdi…
 
Yangın yalıtımlı binalardaki kurtarma çalışmalarının kendilerine ve itfaiye ekiplerine çok ciddi zaman kazandırdığını söyleyen AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, İZODER tarafından Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu'nda yapılan yangın kaçış koridorlarının yangın esnasında öğrencilere 30-120 dakika arası kaçış süresi sağlayacağını söyledi. Yangın esnasında yapılması gereken önlemleri anlatan Nasuh Mahruki, öğrencilerle yangından kaçış tatbikatı gerçekleştirdi. Öğrencilerin yanısıra tatbikata Kadir Çöpdemir ile birlikte öğretmen ve veliler de katıldı. Kadir Çöpdemir öğrenci, öğretmen ve velilerden yangın yalıtımının yaygınlaştırılması adına edindikleri bilgileri arkadaş ve çevreleri ile paylaşmalarının ne kadar önemli olduğunu iletti.
 
Projeye İzocam, Alçıder ve Filli Boya Yalıtım malzeme desteği verirken Güney Yapı İzolasyon ise tüm uygulama çalışmalarını yürüterek Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu'nda yangından güvenli kaçış yolları sağlanmasına önemli bir katkıda bulundular.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”
  • 02.07.2022 13:49

“Konutta en doğru yatırım, yalıtım yapmak”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, "Konutlarda enerji verimliliğini önceleyen bu ka ...

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yalıtım Kredisi desteği çok önemli bir adım”
  • 08.06.2022 09:01

“Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Yalıtım Kredisi desteği çok önemli bir adım”

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “İZODER olarak uzun zamandır ısı yalıtımıyla ene ...

İZODER ''Yalıtım seferberliğinin tam sırası”
  • 28.05.2022 17:14

İZODER ''Yalıtım seferberliğinin tam sırası”

Sektörlere göre enerji tüketimi incelendiğinde; yüzde 32,7’lik pay ile konut ve ...

“Depremin yıkıcı etkisini binalarımızı korozyona karşı koruyarak önleyebiliriz”
  • 03.03.2022 15:58

“Depremin yıkıcı etkisini binalarımızı korozyona karşı koruyarak önleyebiliriz”

İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, '1-7 Mart Deprem Haftası' dola ...

Binalarda yalıtım kalınlıkları ve kaplamalı cam kullanımı artacak!
  • 19.02.2022 11:39

Binalarda yalıtım kalınlıkları ve kaplamalı cam kullanımı artacak!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişi ...

“Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”
  • 11.01.2022 09:23

“Binalarda enerji israfının önüne geçmek için U dönüşü yapmalıyız”

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haf ...