maritbet girişmaritbet
Müzeyyen Senar hayata gözlerini yumdu!

Müzeyyen Senar hayata gözlerini yumdu!

Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz isimlerinden Müzeyyen Senar, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Senar, Atatürk'ün de en çok sevdiği sanatçılardandı. Müzeyyen Senar, 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırmıştı. Sanatçı, 2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin Dahiliye servisinde tedavi görüyordu. Müzeyyen  Senar, kısmi felç nedeniyle uzun süredir yürüyemiyor ve konuşamıyordu.

Usta sanatçı Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye  Işıl, annesinin bu sabah yaşamını yitirdiğini bildirdi.  Işıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zatürre teşhisiyle Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan annesinin bugün  sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti.

CENAZE SALI GÜNÜ BEBEK CAMİİ'NDE...

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, Senar'ın yaşamını yitirdiği Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Senar'ın cenazesinin bugün İstanbul'a gönderileceğini belirtti. 

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR? 

1918 yılında Bursa'nın Keles ilçesinde doğan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.

Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı okudu.

26 Eylül 2006 tarihinde İzmir'deki evinde fenalaşan sanatçının beyin enfarktüsü geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. Beynindeki kan pıhtılaşması yüzünden felç olan sanatçının hayatî tehlikesinin bulunmadığı da ek olarak belirtildi. 2007'de İstanbul'daki Darüşşafaka'da Rehabilitasyon Merkezinde Nisan ayı başına kadar tedavi gördü. Bu tedavilerden sonra sol ayağının üzerine basabilmekteydi. Senar, sağlık durumundaki bozulma nedeniyle kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. 

Yorum Yaz