maritbet girişmaritbet
Muğla'da imece usulü yapılan cami ibadete açıldı

Muğla'da imece usulü yapılan cami ibadete açıldı

Muğla Köyceğiz'de çökme tehlikesi nedeniyle 2 yıl önce yıkılarak yöre halkı tarafından imece usulü ile yeniden yapılan Çandır Camisi hizmete girdi.

İnşası 2 yıl süren ve 450 bin liraya mal olan cami, Köyceğiz vaizi İhsan Uçar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim eşliğinde ibadete açıldı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, açılışta yaptığı konuşmada, cami yapımına katkı sağlamanın önemine değindi. Konya'daki İplikçi Hatun Camisi'nin yapımı için padişahın emir verdiğini, kimseden yardım almadan sadece kendisinin katkıları ile yapılmasını istediğini anlatan Ceylan, şunları söyledi: "Yaşlı bir kadın her gün gelerek yardım etmek istediğini söylemiş. Kabul edilmeyince işçiler dinlenirken evdeki ipliklerini harca karıştırmış. Padişah, rüyasında caminin sadece kendisi tarafından yapılmadığını görmüş ve işçilere sormuş. İşçiler de yaşlı kadının harca iplik attığını söylemişler. Cami yapımı için yapılan katkının ne kadar önemli olduğunu siz düşünün."

"Tüm yöre halkı cami için katkı sağladı"
Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski caminin de imece usulü ile yöre halkı tarafından yapıldığını hatırlatarak caminin çökme riski taşıdığı için 2 yıl önce yıkıldığını aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, çevre belediyeler ve yöre halkının katkıları ile yine imece usulüyle yeni bir cami yaptıklarını belirten Yalılı, "Tüm yöre halkı cami için katkı sağladı. Eski cami yıkılma tehlikesi taşıyordu. Ayrıca mahallemizin turizm bölgesi olması nedeniyle daha modern bir cami yapmak istedik. Diyanet İşleri Başkanlığından, belediyelerden ve yöre halkından destek alarak camimizi 2 yılda tamamladık. Yöre halkımız ile cami inşaatında bedenen de çalıştık." dedi.

2 yıl köy konağında ibadet ettiler
Yalılı, cami inşaatının 450 bin liraya mal olduğunu ifade ederek "Mahallemizde 650 kişi yaşıyor. Yeni camimizde 300 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Camimizin yapımı 2 yıl sürdü. Bu süre zarfında köy konağımızı ibadethaneye çevirdik ve vatandaşlarımız ibadetlerini burada yaptı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

Caminin açılışı Muğla Vali yardımcıları Kamil Köten ve Salih Gürhan, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Enver Kaptan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin ve Çandır Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Yalılı tarafından yapıldı. Daha sonra camide ilk namaz kılındı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Muğla'da imece usulü yapılan cami ibadete açıldı
  • 10.04.2016 11:30

Muğla'da imece usulü yapılan cami ibadete açıldı

Muğla Köyceğiz'de çökme tehlikesi nedeniyle 2 yıl önce yıkılarak yöre halkı tara ...

2B arazisi rayiç bedellerinin düşürülmesini isteyen Muğlalı köylüler eylem yaptı!
  • 07.04.2013 14:14

2B arazisi rayiç bedellerinin düşürülmesini isteyen Muğlalı köylüler eylem yaptı!

Muğla'da 2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini ...