maritbet girişmaritbet
Moody’s’ten Türkiye açıklaması

Moody’s’ten Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin Baa3 olan kredi notu ve durağan seviyesindeki not görünümünün siyasi riskleri yansıttığını açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten Türkiye'deki siyasi gelişmelerle ilgili açıklama geldi. Moody's, Reuters'ın soruları üzerine yaptığı açıklamada, 2 Aralık'ta yayınladıkları değerlendirmeyi koruduklarını, iç siyasetin Türkiye için belirgin risk oluşturduğu belirtilerek, "Ancak Türkiye'nin Baa3 olan kredi notu ve durağan not görünümü bu riskleri yansıtıyor" dedi. Moody's açıklamasında, "Dış dengesizlikler belirgin düzeyde kaldığı sürece Türkiye'nin kredi notundaki yukarı yönlü hareketi ödemeler dengesi faktörleri sınırlayacak" ifadesini kullandı. Kamu maliyesinde sağlanan iyileşmenin tersine dönmesi veya dış sermaye akışlarının ani ve kalıcı şekilde durması halinde kredi notunda aşağı yönlü risk oluşacağı belirten Moody's, "Türkiye'deki siyasi riskin azalması, kredi notuna dair başka iyileşmeler olmadığı sürece kredi notunda yukarı yönlü hareketi tetiklemek için yeterli değil" dedi.

Fitch de açıklama yapmıştı
Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch dün yaptığı açıklamada, Türkiye'deki siyasi krizin kalıcı güçlüklere işaret ettiğini, gelişmelerin 'BBB-' olan notu etkilemediğini belirtmişti. Moody's ve Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyede tutuyor. Standard & Poor's'ta ise not bu seviyenin altında bulunuyor.
Ntvmsnbc.com

Yorum Yaz