maritbet girişmaritbet
Mimarlık öğrencileri Kartal'a özel proje geliştirecek

Mimarlık öğrencileri Kartal'a özel proje geliştirecek

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, Anadolu Yakası'nın Kartal ilçesine özel fikir ve mimari projeler geliştirecek.

YTÜ'lü öğrenciler, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ü makamında ziyaret etti. Öz, öğrencilere belediyenin proje odalarını gezdirerek ilçede devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. 

Öz, Kartal'da hayata geçen projeleri yerinde görmek ve anlatmak üzere Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, öğrenciler, öğretim üyeleri ve birim müdürleri ile alana çıkarak bir gezi gerçekleştirdi. 

"Üretilen proje kentin iklimini bozmamalı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Öz, 2009 yılında vatandaşlarla yaptıkları toplantılarda dönüşümün ne olduğunu anlattıklarını belirtti.

Öz, tüm toplantıları kayıt altına aldıklarını ve bunları deşifre ederek kitap haline getirdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Şimdi mimarlar, şehir plancıları, kent yöneticileri, sosyologlar, film yapımcıları bu kitaptan yararlanıyor. O kitapta bizler ne söylemişiz, halkımız ne söylemiş ve ortak noktada nasıl buluşmuşuz, onu göreceksiniz. 

Kartal'da deprem dönüşüm, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz. Kadıköy'deki 10 katlı binanın yıkılarak yerine 14 katlı bina yapılmasının adına -kentsel dönüşüm- demek mümkün değildir. Herkes kafasına bu terimleri doğru bir şekilde yerleştirmeli."

"Binaların ruhu olsun" diyoruz 

Öz, projelerinde kentin ikliminin korunması ve enerji verimliliği konularına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Biz, doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. Tüm yatırımcılara, 'binaların ruhu olsun' diyoruz. Eğer binanın ruhu yoksa, ruhsuz bir kentin ruhsuz elemanları olur." ifadelerini kullandı. 

Dönüşümün sadece mimari bir konu olmadığını, sosyolojik boyutu da olduğuna işaret eden Öz, genç tasarımcıların projelerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mimarlık öğrencileri Kartal'a özel proje geliştirecek
  • 07.10.2016 10:04

Mimarlık öğrencileri Kartal'a özel proje geliştirecek

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri, Anadolu Yakası'nın ...