maritbet girişmaritbet
Milyonlarca adaya ve sınav görevlilerine müjde!

Milyonlarca adaya ve sınav görevlilerine müjde!

Üniversiteye giriş sınavlarının yapıldığı günlerde büyükşehirlerde yaşanan araç trafiğine ücretsiz yapılacak olan toplu taşımalar çare olacak.

ESD ANKARA- İçişleri Bakanlığı, sınava girecek milyonlarca adaya ve sınavda görevli yüzbinlerce kamu personeline ücretsiz toplu taşıma müjdesi verdi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Gene Müdürlüğü tüm belediyelere sınav günü ücretsiz toplu taşıma için talimat verdi.

Buna göre geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı bir karar hayata geçirilen öğrenci ve velilerin toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılması uygulaması tüm Türkiye'ye yayılıyor.

13-14-20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 2015 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) günlerinde toplu taşıma ülke genelinde ücretsiz olacak. 

SINAVA GİRİŞ BELGESİ ŞARTI

Bakanlığın illere gönderdiği yazı kapsamında LYS'nin uygulanacağı il ve ilçe belediyelerine bağlı bütün toplu taşıma araçlarından, adayların sınava giriş ve nüfus cüzdanını ibraz etmesi koşuluyla ücretsiz yararlandırılması sağlanacak.

Sınavda görevli olan kamu personeli de görevlendirme belgelerini ve nüfus cüzdanını göstermesi durumunda toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanacak.

Uygulama sınav sabahı 07.00-11.00 saatleri arasında geçerli olacak.

1 MİLYON ADAY VE 350 BİN GÖREVLİ VAR

Geçtiğimiz ay yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavı'na(YGS) 2 milyon 126 bin aday girerken, bu sınava paralel LYS'ye girecek olan aday sayısının 1 milyonu bulacağı tahmin ediliyor.

Bu sınavda ise yaklaşık 350 bin kamu personelinin görev alması bekleniyor.

Bu uygulama sayesinde sınav nedeniyle araç trafiğinin azaltılması ve trafik nedeniyle sınava geç kalmaların önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milyonlarca adaya ve sınav görevlilerine müjde!
  • 14.04.2015 10:36

Milyonlarca adaya ve sınav görevlilerine müjde!

Üniversiteye giriş sınavlarının yapıldığı günlerde büyükşehirlerde yaşanan araç ...