maritbet girişmaritbet
Milli helikopterimiz ATAK'lar terör bölgesinde!

Milli helikopterimiz ATAK'lar terör bölgesinde!

Genelkurmay Başkanlığı, ATAK helikopterlerinin, ilk defa terörizmle mücadele harekat bölgesinde görev almaya başladığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Haberler" başlığıyla yer alan açıklamaya göre, iki adet ATAK helikopteri, 3. Komando Tugay Komutanlığı harekat komutasında görev almak üzere 25 Nisan 2015'te Siirt'e intikal etti. 

Açıklamada, "Milli üretim ATAK helikopterleri, ilk defa terörizmle mücadele harekat bölgesinde görev almaya başladı. Helikopterler Mayıs 2015'ten itibaren Siirt'in dışında Şırnak, Hakkari ve Van bölgelerinde de gece ve gündüz görev alacak" ifadesi kullanıldı.

"Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinlikleri 

Açıklamada yer alan habere göre, 18 Mart 2015'te, Kırım Savaşından bugüne vatan topraklarını savunmak amacıyla canını ortaya koyan aziz şehitleri anmak amacıyla "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği başlatıldı.  

Bu kapsamda, 29 Nisan 2015'te Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Mehmet oğlu Piyade Er İsmail, şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katılımıyla yapılan törenle anıldı. 

Çanakkale Savaşı şehitlerinden Şakiroğullarından Halil oğlu Er Ali de 6 Mayıs 2015'te Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında anılacak.

Yeni Zelanda Genelkurmay Başkanından ziyaret 

Açıklamada yer alan bir başka habere göre, Yeni Zelanda Genelkurmay Başkanı Korgeneral Timotty Keating, 23 Nisan 2015'te Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığını ziyaret etti. Korgeneral Keating'e mareşal üniformalı çerçeveli Atatürk portresi hediye edildi. Korgeneral Keating tarafından da Yeni Zelandalı askerlerin Çanakkale cephesindeki fotoğraflarından oluşan albüm ile Çanakkale cephesinde görev alan bir askere ait imitasyon şapka müzeye hediye edildi. 

Açıklamaya göre, Çanakkale Muharebelerinin 100. yılı nedeniyle Avustralya'da Kanberra, Kenz ve Melbourne'de çeşitli törenler düzenlendi. 

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi

Türkiye'de 2013'te başlatılan "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında yapılan faaliyetlere de yer verilen açıklamaya göre, projede, bugüne kadar Yozgat, Zonguldak, Konya, Manisa, İzmir, Rize, Şanlıurfa, Muğla, Ordu, Samsun, Tokat, Aydın, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Adana, Mersin, Sakarya, Kayseri, İstanbul, Diyarbakır, Isparta, Antalya, Elazığ, Malatya, Bursa ve Balıkesir illerinde bilinç oluşturma seminerleri, çalıştayları düzenlendi.

Bu arada, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Silahlı Kuvvetler Komutanlarının katılacağı "Üçlü Üst Düzey Askeri Diyalog Toplantısı", Genelkurmay Başkanlığının ev sahipliğinde bugün Ankara'da yapılacak.

Liseler Koşarak Hedef Bulma Şampiyonası

Açıklamada yer alan bir başka habere göre, Dünya Liseler Koşarak Hedef Bulma Şampiyonası 18-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı. 

Türkiye'nin ilk kez katıldığı ve 21 ülkenin mücadele ettiği Dünya Liseler Koşarak Hedef Bulma Şampiyonası'nda, Kuleli Askeri Lisesi Koşarak Hedef Bulma Takımı, Genç A kategorisinde 5'inci, Işıklar Hava Lisesi Koşarak Hedef Bulma Takımı, Genç B kategorisinde 8'inci oldu. Ayrıca, Karma A kategorisinde 9'uncu, Karma B kategorisinde ise 6'ncılığı aldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milli helikopterimiz ATAK'lar terör bölgesinde!
  • 04.05.2015 12:50

Milli helikopterimiz ATAK'lar terör bölgesinde!

Genelkurmay Başkanlığı, ATAK helikopterlerinin, ilk defa terörizmle mücadele har ...