maritbet girişmaritbet
Metro inşaatında doğalgaz patlaması oldu

Metro inşaatında doğalgaz patlaması oldu

Alibeyköy'de metro hattı inşaatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. Çevredeki binalar tahliye ediliyor.

Metro şantiyesinde devam eden çalışmalar sırasında doğalgaz borusu büyük bir gürültü ile patladı. Olay yerine itfaiye, polis ve doğalgaz ekipleri sevk edildi. Doğalgaz ekipleri gaz sızıntısı ile ilgili çalışmalara başlarken, polis ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaşanan patlama sonrası meydana gelen gaz sızıntısı nedeniyle çevredeki binalar boşaltıldı. Bir hasta vatandaşın da patlama nedeniyle tahliye edilenler arasında olduğu görüldü.  

İGDAŞ: DOĞALGAZ ANA DAĞITIM HATTINA ZARAR VERİLMİŞTİR

İGDAŞ'tan olayla ilgili yapılan açıklamada ise , "Bugün saat 10:00 sularında, Alibeyköy Çırçır Mahallesi İtfaiye önünde metro inşaatıyla ilgili yapılan çalışma sırasında doğalgaz ana dağıtım hattına zarar verilmiştir. 87 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine İGDAŞ ekipleri olaya müdahale etmiş, gerekli güvenlik önlemlerini alarak gaz akışını kesmiştir. Hasar nedeniyle doğalgaz verilemeyen herhangi bir sokak bulunmamaktadır" denildi. 

'HERHANGİ BİR SIKINTI, YARALI VE PATLAMA YOK'

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Alibeyköy'de metro hattı inşaatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusunun delinmesiyle ilgili olay yerindeki basın mensuplarına açıklama yaptı. Doğalgaz borusunda bir çatlama oluştuğunu söyleyen Aydın, “Küçük bir kaza aslında. Doğalgaz hattımız, aslında metro çalışmaları sebebiyle deplase edilmişti daha önceden; fakat son bir noktada operatörün dikkatsizliği neticesinde boruda bir çatlama meydana gelmiş darbe neticesinde. Çatlaktan da gaz fışkırmış; ama herhangi tehlike yoktu zaten. Ben de olaydan 10 dakika sonra geldim. İtfaiye ve İGDAŞ ekipleri anında geldiler. Müdahale ettiler" dedi.

"1 BİNAYI TAHLİYE ETMİŞLER"

"Aslında çok riskli olmamasına rağmen tedbir amaçlı olarak çevreyi kontrol altına aldılar" diyen Aydın, "1 binayı tahliye etmişler. Arkadaşlarımız almaları gereken tedbirleri almışlar. Ve vanaları ilgili yerlerden kapattılar; fakat arada kalan bir miktar gazın boşalmasını beklediler. Gaz da şuanda boşaldı. Herhangi bir gaz kalmadı. Arkadaşlarımızın bundan sonra o çatlak yeri tamir edecekler, ya da değiştirecekler. Akşam saatlerine kadar bu problem bitecek, ondan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Herhangi bir sıkıntı, yaralı ve patlama yok. Sadece gazın delikten sızması şeklinde bir olay oldu. Geçmiş olsun Allah daha büyük bir kaza vermesin inşallah” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metro inşaatında doğalgaz patlaması oldu
  • 01.06.2015 11:11

Metro inşaatında doğalgaz patlaması oldu

Alibeyköy'de metro hattı inşaatı çalışmaları sırasında doğalgaz borusu patladı. ...