maritbet girişmaritbet
Merter'deki otopark inşaatı binaları çatlattı!

Merter'deki otopark inşaatı binaları çatlattı!

Güngören merter'de yapımı devam eden otopark inşaatı nedeniyle çevre binalarda geniş çatlaklar oluştu.

Güngören'de yapılan “Merter Zeminaltı Otopark ve Park Projesi” inşaatı nedeniyle onlarca daire yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. İnşaat alanının 20 metre yakınında olan apartmanlarda derin yarık ve çatlakların oluşması, vatandaşları tedirgin etti. 

Bir ay önce otopark ve park inşaatı nedeniyle 2 apartmandan biri öne doğru yatarken diğerinin ise duvar, kolon ve sütunlarında çatlak ve yarıklar oluştu. Her geçen gün daha da büyüyen yarıklar yüzünden tedirgin olan apartman sakinleri konuyu belediye yetkililerine bildirdi. Apartman sakinleri konuyu yargıya taşımaya karar verdi. 

‘Köpükle kapattık'  

Bir ay nce ilk çatlakların oluşmaya başladığı Emek Apartmanı sakinlerinden Alper Budka, “Daha önceleri evlerimizde hiçbir hasar yoktu. Otopark inşaatı sırasında zeminden su çıktığını biliyoruz. Apartman yıkılacak diye geceleri rahat uyamıyoruz” derken evinin çeşitli yerlerinde hasarlar oluşan Berkant Özkurt, “İnşaat başladığından beri huzursuzuz. Önümüzdeki apartmanın öne yatması yüzünden iki apartman arasında 5-6 santim kadar açılma oldu. Otopark inşaatının yetkililerine gittim. Durumu anlattım eve gelip duvarların ayrıldığı yere ne kadarlık bir kayma olduğunu ölçmek için bir bant yapıştırdılar. Yaklaşık 15 günde 1,5 santim kayma oldu. Başımıza bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Buna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor” dedi. Apartman görevlisi Satılmış Curuk'un kaldığı Bodrum katında ise tavanla duvarın birleştiği kısımda yaklaşık 1 santimlik açıklık var. Geceleri uyuyamadığını söyleyen Curuk, “Burada can güvenliğimiz yok. Bina çökecek diye korkuyoruz” diye konuştu.   

‘Bizden kaynaklı değil'

Şantiye Şefi Levent Güneş, “Bizim kazı yaptığımız yerin önünden yol geçiyor. Yolunla şantiye arası yaklaşık 20 metre. Yoldan sonra ilk bina Pembe Köşk Apartmanı. Bu bina ile Emek Apartmanı arasındaki mesafe de 15 metre. İlk binada bir hareketlilik yok. Bu apartmanda oturanlardan da gelen bir şikayette yok. Emek Apartmanı'nda ise bir ‘oturma' var. Binanın bodrum katında ve hasar oluşan bazı dairelerde inceledik. Burada binanın çürüklüğü söz konusu. Binanın çökme tehlikesi olup olmadığını ispatlayabiliyoruz. Bir bilirkişi gelsin bizden kaynaklı bir sorun varsa ne yapılması gerekiyorsa yapılsın” dedi. 

‘Bina bir anda çökebilir'

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, “Ayrılma miktarı çok fazla. Belediyenin müdahale etmesi gerekiyor. Binanın boşaltılması veya göçmeyecek şekilde teknik önlemlerin alınması gerekir. Hafriyat yapıldığı zaman binanın altındaki yeraltı suyu boşalır ve orada bir boşluk oluşur. Kayma devam ederse bina bir anda çökebilir. Bu insanları kaderleriyle baş başa bırakamazsınız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Merter'deki otopark inşaatı binaları çatlattı!
  • 27.03.2016 10:27

Merter'deki otopark inşaatı binaları çatlattı!

Güngören merter'de yapımı devam eden otopark inşaatı nedeniyle çevre binalarda g ...

Ağaoğlu İnşaat'a My Town Sitesi için Maliye Bakanlığı ceza kesti mi?
  • 15.10.2012 16:29

Ağaoğlu İnşaat'a My Town Sitesi için Maliye Bakanlığı ceza kesti mi?

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun Ümraniye’deki 'My Town Sitesi'nde yaptığı usulsüzlü ...

Cemal Gökçe: İstanbul konuta doydu, 150 bin fazla var!
  • 03.10.2012 14:41

Cemal Gökçe: İstanbul konuta doydu, 150 bin fazla var!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe varlıklı kesimin 2 v ...

İMO: Gökdelenlerin sağlamlığı depremde test edilecek!
  • 17.08.2012 10:35

İMO: Gökdelenlerin sağlamlığı depremde test edilecek!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, Yüksek Yapılar Yöne ...