maritbet girişmaritbet
Mersin'de büyük bir gürültü koptu! 1 aile enkazda!

Mersin'de büyük bir gürültü koptu! 1 aile enkazda!

Mersin'de iki katlı bir bina henüz bilinmeyen bir sebeple büyük bir gürültüyle çöktü. Olaydan sonra çevrede bulunanların yardımıyla 5 kişi kurtarıldı.

Mersin'de iki katlı bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Binanın enkazından olay yerine ulaşan ekipler tarafından 5 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz yığınları arasından 5 kişinin de kendi imkanları çıkarken, ekipler, moloz yığınları arasında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir aileyi kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Akdeniz İlçesi Duran Felek Caddesi üzerinde bulunan, 2 ailenin yaşadığı eski bir bina saat 23.30 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın çökmesi nedeniyle çevreyi toz bulutu kapladı. Mahalle sakinleri polis, itfaiye ve sağlık ekiplerini arayıp olayı bildirirken, komşularının yardımına koştu. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen ekipler enkazdan 5 kişiyi yaralı olarak kurtardı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü.

Enkazdan 5 kişi yaralı olarak kurtuldu

Yaralıları tedavi gördükleri hastanede ziyaret eden Mersin Valisi Özdemir Çakacak olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Eski yapı olarak tabir edilen bina henüz bilinmeyen nedenle çökmüş. Enkaz altında kalan vatandaşımız olay yerine ulaşan ekipler ve yardıma gidenler tarafından kurtarıldı. Şuanda enkazda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Binanın çöküş nedeni ekiplerin çalışmaları tamamlandıktan sonra araştırılacak."

Yaralıların kimlikleri belirlendi

Çöken binanın enkazın yaralı olarak kurtarılanların kimlikleri de belirlendi. Moloz yığınları arasından Hatice Ziynetler, Uğur Ziynetler, Murat Yıldırım, Sadire Yıldırım, ile zemin katta oturan henüz kimliği belirlenemeyen Suriye uyruklu bir kişi yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırıldı. Bacağı kopan ve ağır yaralanan Hatice Ziynetler ile Sadire Yıldırım'ın sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kurtarma ekipleri, moloz yığınları arasında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir aileyi kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan enkazdan kendi imkanları ile çıkan ve hafif şekilde yaralanan 5 kişinin tedavileri de ayakta yapıldı.

Kurtarma çalışmaları tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve AFAD ekipleri, çöken binanın enkazındaki arama-kurtarma çalışmalarını tamamladı. Çöken binanın enkazında başka kimsenin bulunmadığını belirleyen ekipler, iş makineleriyle moloz kaldırma çalışmalarına başladı. 

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'
  • 09.02.2019 15:24

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazından kurtarıla ...

Diyarbakır Havalimanı'nda ana pist 24 Haziran'da kapanacak
  • 24.05.2021 10:08

Diyarbakır Havalimanı'nda ana pist 24 Haziran'da kapanacak

Diyarbakır Havalimanı, ana pistte bakım onarım çalışması nedeniyle 24 Haziran'a ...

Bakan Kurum, Kartal’da çöken binada incelemede bulundu
  • 07.02.2019 14:12

Bakan Kurum, Kartal’da çöken binada incelemede bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken 8 katlı binaya ilişkin b ...

İzmir’de tarihi bir bina çöktü
  • 23.01.2019 17:40

İzmir’de tarihi bir bina çöktü

İzmir’in Konak ilçesindeki tarihi binanın bir bölümü, henüz belirlenemeyen neden ...

Fatih Yedikule'de bir bina çöktü!
  • 02.01.2019 16:43

Fatih Yedikule'de bir bina çöktü!

Fatih Yedikule'de sabaha karşı yanan binanın bitişiğindeki binada çökme meydana ...

'Sütlüce'de binaların iskan edilmesinde sorun görünmüyor'
  • 31.07.2018 16:44

'Sütlüce'de binaların iskan edilmesinde sorun görünmüyor'

Eski İTÜ Mimarlık Fakültesi Statik Kürsü Başkanı Prof. Dr. Kaya Özgen, Sütlüce'd ...