maritbet girişmaritbet
Menderes Türel’in projesi görücüye çıktı

Menderes Türel’in projesi görücüye çıktı

Antalya’nın Şarampol Caddesi’ni eski günlerine döndürmek için hazırlanan ‘Efsane Geri Dönüyor, Şarampol Güzelleşiyor’ projesi tanıtıldı.

Antalya'nın en ünlü ve en eski caddelerinden Şarampol Caddesi'ni eski günlerine döndürmek için hazırlanan ‘Efsane Geri Dönüyor, Şarampol Güzelleşiyor' projesi; meclis üyeleri, ilgili meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarının ardından, Şarampol sakinlerine ve esnafa sunuldu. 

Toplantıya katılan birçok vatandaş projenin kabulü için destek vereceklerini ifade etti. Başkan Menderes Türel, 18 Ekim Pazar günü yapılacak referanduma tüm Şarampol sakinlerini ve esnafı sandık başına davet etti.

Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Antepe A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, Şehir Planlamacısı Can Kubin, Şarampol sakinleri ve esnafı katıldı. Toplantıda proje tüm yönleri ile ele alınarak vatandaşların beğenisine sunuldu. Proje 18 Ekim tarihinde yapılacak olan referandumla Şarampol esnafı ve mahalle sakinlerinin onayına sunulacak.

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları projede yavaş yavaş sona doğru gelindiğini anlatan Menderes Türel projenin sadece 8 mahalleyi kapsamadığını Antalya'nın genelini ilgilendirdiği ifade etti. 2004 yılında Belediye Başkanı seçildikten sonra Antalya'nın sorunlarına el attıklarını ve hala en büyük sorunun ulaşım olduğunu belirten Türel, raylı sistemin Şarampol'den geçmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:
“Biz tabiki Şarampol'un Antalya'nın en güzel mahallesi olarak ve Antalya'nın ulaşımında en yoğun bölgesi olarak, bu bölgeden geçirmek durumundaydık. O nedenle, tabi bizim yatırımlarımızı itibarsızlaştırmak manipüle etmek, provoke etmek için ‘Neden yukarıdan gidiyor?' dediler. Bizim hem nüfusumuz hem de yolculuk sayılarımız tabii ki büyük şehirlerde gördüğümüz metro için yeterli değildi. Ben de metro isteyenlere dedim ki metro istiyorsanız ben izin almakta zorlanıyorum. İzin alamıyorum. Metro isteyenler varsa buyurun gelin ben her türlü yazıyı imzalayacağım. Üstünü siz yazın, altını ben imzalayayım” dedi.

“SEÇİM FATURASI YÜKLEDİ”

Üzerine düşeni yerine getirdiğini belirten Türel, bu tarz büyük projelerin bir maliyetinin olduğunu da belirterek “Bu tarz büyük projelerin bir maliyeti olur. Bu da bize bir seçim faturası da yüklemiş oldu ama önemli değil. Ben biliyorum ki, Antalya kazandı. Fakat üzüldüm. Niçin üzüldüm? Sizler için üzüldüm. Çünkü bizim daha yapacaklarımız vardı. Çünkü ben raylı sistem geçirirken hadi Şarampol'ü yayalaştıralım desem ilk etapta ciddi bir şekilde bir defansla karşılaşacaktık. Ama yaşadık da ve hep birlikte doğruyu buluyoruz.

BİR ANTALYA PROJESİ

Projenin her aşamasında nihai karar için STK'lardan, ilçe belediyelerden destek aldıklarını belirten Türel, eksiklerin tamamlanması için vatandaşlarında katkı verebileceklerini ifade etti. Bu gibi projelerin sadece bir Menderes Türel projesi olmadığını, Büyükşehir Belediyesi projesi olduğunu kaydetti. Türel; “Bu gibi projeler siyasi proje hiç değildir. Bir Antalya projesidir. Onun için bu gibi projeleri eğer Büyükşehir Belediyesi hazırlıyor ise, o zaman tamamen siyasi bir olayın dışında değerlendirmemiz gerekir. Çünkü önemli olan sizin kazancınızdır. Ben böyle düşünüyorum” dedi.

BİN ARAÇ KAPASİTELİ YER ALTI OTOPARKLARI

Şarampol Projesi'nin sadece bir cadde güzelleştirmesi ve bir mimari proje olmadığına değinen Türel, Şarampol'ün ulaşım problemini çözeceklerini belirtti. Başkan Türel konuşmasını şöyle sürdürdü, “Tonguç Caddesi'nde yaptığımız araçlar için yeraltı geçidi ve kavşak aslında 3 kavşaktır. Tam 3 ayrı kavşak yeraltından geçerek yüzeye çıkıyor. Böylelikle yayalaştırılmış projede bir kesinti olmayacak ve tamamen bir bütünlük arz edecek. Bu yayalaştırılmış projenin içinde her zaman acil durumlarda bir itfaiyenin, ambulansın ön taraftan geçişini sağlayabilecek, yaya yolunun üstünde bir servis yolu olacak. Bu Allah korusun olağanüstü bir durumda. Burada acil durumlarda ulaşım ile ilgili ciddi bir şekilde gözetilmiştir. Buradaki konutlara, iş yerlerine girebilir hale getirdik. Arkadaki otoparklara birleştirip araç kapasitesini arttırıyoruz. Otoparkların içine çocuk parkları koyacağız. Caddenin ulaşım ile ilgili sorunlarını bu proje ile çözüyoruz. Ulaşım ile beraber muhakkak otopark sorununda çözülmesi lazım. Burada yeraltı otoparkları yapıyoruz. Bunların üstüne, park olarak bir yeşil alan oluşturacağız. Yeraltı otoparkları, her biri 500'er tane olmak üzere yaklaşık bin araçlık otopark kapasitesi ortaya çıkacak. Bunu ticari canlılığı sağlamak için, aracıyla gelen vatandaşlarımızın otopark sorunu yaşamadan bu caddeye ulaşabilmeleri için ve buradaki ticari hareketlilik sağlanabilsin amacıyla yapıyoruz” diye konuştu.

REFERANDUM İLE VATANDAŞLAR KARAR VERECEK

Projenin eksikliklerini tamamlamak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Türel, vatandaşların bu projeyi isteyip istemediklerinin bir referandum ile belirleneceğini söyledi. Türel, 18 Ekim Pazar günü yapılacak referandumda tüm Şarampol sakinlerini ve esnafı sandık başına davet etti. Türel, ‘Şarampol Caddesi Projesi'ni istiyorum ve Şarampol Caddesi Projesi'ni istemiyorum' yazılı oy pusulalarının hazır olduğunu aktardı. Referandumun gerçek bir seçim ciddiyetinde geçeceğini ifade eden Türel, toplam 8 mahalle olan Balbey, Tahıl Pazarı, Kızılsaray, Sedir, Üçgen, Cumhuriyet, Muratpaşa ve Güvenlik mahalle sakinlerinin oy kullanacağını belirtti. 47 bin'in üzerinde seçmenin karar vereceğini vurgulayan Türel, daha önceki referandumları hatırlatarak ‘Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur' diyerek, oy kullanmaya gelen vatandaşlara fincan hediye edeceklerini söyledi. Seçmenlerin oy pusulalarını alarak gizli bölme de oylarını kullanacaklarının altını çizen Türel, “İmza karşılığı oy kullanılacak. Muhtarlarımız ve azalarımız resmi görevleriyle oy işlemini gerçekleştirecek. Herkesin gözü önünde. Daha biz bunu kahvelerinize mahallelerinize gelip anlatacağız. Sizlerle bu konu ile kanaatinizi almak üzere geleceğiz. Eğer sizler bu projeyi beğendik, ‘Yolun açık olsun Başkan, yola devam edebilirsiniz' derseniz biz yola devam edeceğiz. Beğenmediniz o zaman pes etmem size beğendirinceye kadar uğraşırım. Çünkü ben Şarampol'u iyi bilirim, tarihini iyi bilirim. Bu proje için arkadaşlar bir slogan arayışına girdiği zaman aramanıza gerek yok slogan belli. Efsane geri dönüyor. Şimdi efsaneyi geri döndürmek sizin elinizde. İnşallah hep birlikte Şarampol'e en büyük projeyi kazandıracağız” dedi.

VATANDAŞ DESTEKLİYOR

‘Efsane Geri Dönüyor, Şarampol Güzelleşiyor' projesini izleyen Şarampol sakinleri ve esnafı bu projeye destek vereceklerini ve tam not verdiklerini belirtti. Sunumun sonunda Başkan Menderes Türel vatandaşın sorularını yanıtladı. Birçok vatandaş yapılacak referandumda ‘Şarampol Projesini istiyorum' pusulası ile oy kullanacaklarını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Menderes Türel’in projesi görücüye çıktı
  • 19.09.2015 17:31

Menderes Türel’in projesi görücüye çıktı

Antalya’nın Şarampol Caddesi’ni eski günlerine döndürmek için hazırlanan ‘Efsane ...