maritbet girişmaritbet
Mehpare Evrenol'dan emlaktasondakika.com'a özel açıklama

Mehpare Evrenol'dan emlaktasondakika.com'a özel açıklama

Evrenol Mimarlık'ın kurucusu, rant vergisi ile ilgili olarak çok özel açıklamalarda bulundu

Son günlerde sıkça gündeme gelen rant vergisi ile ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak inşaat sektörü oyuncuları farklı görüşlere sahip. Evrenol Mimarlık'ın kurucusu Mehpare Evrenol'da konuyla ilgili görüşlerini emlaktasondakika.com'a açıkladı.

Rant vergisi yatırımları etkileyebilir

Evrenol Mimarlık'ın kurucusu Mehpare Evrenol, rant vergisi ile ilgili olarak özel açıklamalarda bulundu. Evrenol 'Kamuya kaynak oluşturmak amacıyla gündeme taşınan “rant vergisi” uygulaması henüz netlik kazanmamakla beraber, olası bir onayın ne şekilde vücuda geleceğini merak etmekteyim. Bu vergi kararı, kalkınmakta olan ülkemizin beklediği yatırımların yapısını, kentlerimizin içinde bulunduğu sorunları ve son kullanıcıya ulaşmadaki dinamiklerioldukça etkileyecek bir konu. Vergiye tabi olacak rantınkamu yararına geçirilmesi konusu prensipte olması gereken bir sistem; dünyada gelişmiş ülkelerde doğru örneklerine rastlamak mümkün. Fakat bizim gibi spekülasyona açık ekonomilerde bu sürecin gerçek anlamda adaletli ve şeffaf yönetilmesi gerekiyor' diye konuştu.

Metropol olmak gelişmiş altyapı ister

Devlet tarafından gerçekleştirilecek projelerin devlet elinde olması gerektiğini vurgulayan Mehpare Evrenol ‘Devlet eliyle yapılacak, kentleşmeyi nitelikli hale getirecek metro, yol gibi altyapı yatırımları aslında zaten bir devletin olmazsa olmaz tasarrufunda olmalı. İstanbul için metropol bir kent diyoruz ama esasında metropol kavramı sadece üstyapıyla değil gelişkin bir altyapıyla olur. Bu konudaki eksiklerimiz ortada. Bunların zaten tamamlanması lazım ve bu kaynağın yine yatırımcıdan ve son kullanıcıdan elde edilmesi biraz tereddüt yaratıyor bende' açıklamasında bulundu.

Önemli olan vizyon planlamak

Bedeliyeler ile hükümetin geleceği iyi planlaması gerektiğini söyleyen Evrenol ‘Hükümet ve belediyelerin görevi gelecek vizyonunu sistemli bir şekilde planlamak. Bu bakış açısıyla yapılan projelerde bazı bölgelerin değeri yükselirken bazı bölgeler biraz daha sabit kalabiliyor. Ancak değer kazanan bölge ve kentlerin artan değeri karşılığında bir bedel istemek, yapılan yatırımın bedelini halktan istemek anlamına gelir ki bu da ne kadar adaletli tartışılır. Zaten emlak vergisi denen bir vergi ödüyoruz kullanıcı olarak. Yabancı yatırımcının da çekinceleri olabilir kanısındayım. Umuyorum gerçek anlamda adaletli ve şeffaf bir süreç izlenir ve kaynaklar gerçekten kamu yararına kullanılır. Aksi taktirde perde arkasında dönmesini engellemekte zorlandığımız spekülatif ortamın önüne geçemeyiz' dedi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!
  • 22.01.2015 13:41

Rant vergisinde en önemli kriter adalet!

24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, rant vergisi sürecinde en öne ...

Rant vergisinin korkulacak bir yanı yok!
  • 22.01.2015 13:15

Rant vergisinin korkulacak bir yanı yok!

Kuyaş Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, rant vergisinin korkulacak bir ...

Ataköy'deki projenin mimarı konuştu!
  • 21.09.2014 15:59

Ataköy'deki projenin mimarı konuştu!

Sea Pearl Ataköy projesinin mimarı Mehpare Evrenol, Dubai Cityscape 2014 Fuarı'n ...

Mehpare Evrenol 'Mimari alanda çok tecrübe kazandık'
  • 14.03.2014 09:35

Mehpare Evrenol 'Mimari alanda çok tecrübe kazandık'

Evrenol Architects'in kurucularından Mehpare Evrenol, MIPIM 2014 Fuarı'nda emlak ...

Mehpare Evrenol şirketin değişimini anlatıyor
  • 04.01.2014 16:49

Mehpare Evrenol şirketin değişimini anlatıyor

Evrenol Architects Yönetim Kurulu Başkanı Mehpare Evrenol, Mimarlar Workshop'un ...

Evrenol Architects tanıtım toplantısı yayında
  • 04.01.2014 16:45

Evrenol Architects tanıtım toplantısı yayında

Mimarlar Workshop'un ismi Evrenol Architects olarak değiştirildi. Şirket, Mehpar ...