maritbet girişmaritbet
Mehmet Özhaseki Konya'da Demokrasi Nöbeti'ne katıldı

Mehmet Özhaseki Konya'da Demokrasi Nöbeti'ne katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Konya Mevlana Meydanı'nda "Demokrasi ve Milli İrade Nöbeti"ne katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin, "Büyük paraya sahip olarak bu paraları ABD'ye gönderiyorlardı. Şimdi OHAL ile sizin paranızı geri aldık. Zaten para sizindi helali hoş olsun, para geri hazineye döndü. Elhamdülillah. Bu OHAL'in en güzel tarafı bu oldu." dedi.

Özhaseki, Konya Mevlana Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara hitap etti.

FETÖ mensuplarının darbe girişimiyle vahşi yüzlerinin bir kere daha ortaya çıktığını ifade eden Özhaseki, bunların uzun yıllar gizlenerek ve detaylı planlar yaparak bugüne hazırlandığını, ancak girişimin başarız olmasıyla şoka girdiğini söyledi. 

FETÖ'nün planları üzerine Allah'ın da planı olduğuna işaret eden Özhaseki, ihtilal denemesinde şapkasını alıp giden siyasiler olduğunu, darbecilerin "düdük çaldığında toplumun da hizaya gireceğini" düşündüğünü belirtti.

Özhaseki, 15 Temmuz'da FETÖ'nün belalı girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin dik durduğunu ifade ederek, milletin de sokağa çıkarak silahlara karşı mücadele ettiğini anımsattı.

"Millet, iradesini ortaya koydukça bu hainlerin başarılı olma şansı var mı?" diye soran Özhaseki, şöyle devam etti:

"Elbette yok olmayacak da inşallah. Bunlar başarılı olsalardı çıkacak manzara şu olacaktı: bir kere kesinlikle iç savaş çıkacaktı. Biz irademize sahip çıkacaktık, ihtilalcilere prim vermeyecektik. Elimizdeki güçlerle bunlarla mücadele edecektik. Bunları biliyorlardı. Sokakta çatışmalar başlayacaktı. Mevzi mevzi sürecek bu çatışmalarda adeta şehirler parçalanacaktı. Sonra ülkenin Güneydoğu'sunda yıllardır hesap ettikleri ve yapmaya çalıştıkları, kurmaya çalıştıkları o adi devleti kuracaklardı. Sonra Doğuda başka bir devletçik oluşturmaya çalışacaklardı. Boğazlarda da uluslararası güç gelip 100 yıldır Sevr'de yapamadıklarını yapmak için ellerinden geleni yapacaklardı. Bizleri vatansız, ezansız ve bayraksız bırakacaklardı. Bütün bunların hesabını yapmışlardı. Allah bunların planlarını tersine çevirdi, bizler galip geldik."

"Elbette Muhsin kazandı, mahallesini kurtarmaya çalışan muhtarımız kazandı." diyen Özhaseki, darbe girişiminin başarız olduğunu, milletin kazandığını belirtti.

"Asla günahsız masumlara dokunulmuyor"

OHAL ilan edilirken biraz tedirginlik yaşadıklarını anlatan Özhaseki, milletin hayatında bir takım işleri mani olur mu? kısıtlama getirir mi" diye düşündüğünü söyledi. 

Özhaseki, OHAL sözünün bile ürkütücü olduğunu, işleri görebilmek için başka çarelerinin olmadığını vurguladı.

OHAL'i kendilerine ilan ettiklerini, asla millete ilan etmediklerini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Neticesinde ne çıktı, şimdiye bunlar milleti kandırarak elinden parasını alıp, yurtlar ve okullar yaptırmışlardı. Vakıflar, dernekler ve ticarethaneler kurmuşlardı. Büyük paraya sahip olarak bu paraları ABD'ye gönderiyorlardı. Şimdi OHAL ile sizin paranızı geri aldık. Zaten para sizindi helali hoş olsun, para geri hazineye döndü. Elhamdülillah. Bu OHAL'in en güzel tarafı bu oldu. İkincisi, daha önce bu FETÖ'ye mensup devlette çalışıyor, devletin kuyusunu kazmaya çalışıyor. Bundan da hesap soramıyorduk. İşten aldığımızda idare mahkemelerine gidiyor ve işe geri dönüyorlardı. Bildiğimiz ve devlete ihanet ettiğini anladığımız halde elimiz kolumuz adeta bağlı gibiydi. Şimdi tespitleri yapıyoruz. Asla günahsız masumlara dokunulmuyor. Bu örgütün elemanı olduğuna inandığımız adamları tek tek işten atıyoruz. Bunu yaparken vicdani bir rahatsızlık çekiyor muyuz? Vallahi de billahi de çekmiyoruz."

"Eğer mikroba acırsanız hastaya zulmetmiş olursunuz"

Özhaseki, "Bunlardan hesap sormazsak yediklerimiz bize haram olsun. Bunlardan hesap soracağız. Eğer mikroba acırsanız hastaya zulmetmiş olursunuz." dedi.

Bakan Özhaseki, meydandakilerin "idam, idam" sözleri üzerine de şöyle devam etti:

"O mesajı aldık zaten. Onu görüşeceğiz önümüzdeki günlerde. Hastayı iyileştirmek istiyorsanız o mikrobu öldürmek zorundasınız. Abdülhamid Han şöyle buyuruyor, yöneticilere hitaben tavsiyesinde; 'eğer bir grup kalkıyor sizden hak istiyorsa hakkını verin, hak vermemezlik etmeyin, ama bir grup kalkmış isyan ediyorsa, devlete ihanet ediyorsa onların başını alın asla affetmeyin' diyor. İhanet edenlerin sonunun böyle olması lazım."

"Güzel işler oluyor"

Türkiye'de geçmişte asker-sivil ilişkisinin sorunlu olduğuna işaret eden Özhaseki, ordunun güçlendirilmesi ve modernize edilmesi için her türlü tedbirin alındığını kaydetti.

Özhaseki, bir şer yaşadıklarını bunun da hayra dönüştüğünü ifade ederek, "Şimdi güzel işler oluyor inşallah neticesi de hayır getirecek. Gece gündüz nöbet tutarak gerek Konya'da ve başka yerde iradesine sahip çıkan kardeşlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"
  • 27.02.2024 15:50

Bakan Özhaseki:"Bakanlığımızın deprem bölgelerinde 1000’e yakın şantiyesi, 110 bin çalışanı var"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da Bakırcı ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı
  • 17.11.2023 17:12

Bakan Özhaseki Yerinde Dönüşüm Projesine katılım çağrısı yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm P ...