maritbet girişmaritbet
Mehmet Aslan, Caddebostan'a ne yapıyor?

Mehmet Aslan, Caddebostan'a ne yapıyor?

İstanbul Anadolu yakasında bulunan Caddebostan sahilinde dev bir proje başlıyor.

Sahildeki Migros'un bulunduğu alan ile ilgili konuşan Mimar Gürhan Bakırküre, “2016'da hayata geçecek projede market yerin altına indirilecek. Açık hava konserlerinin yapılacağı kamuya açık alan oluşturulacak” dedi.

Gazinocular Kralı olarak anılan Fahrettin Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan'ın varisi olduğu Caddebostan sahilindeki alan Mimar Gürhan Bakırküre'nin projesiyle yenilenecek. 2016 yılında hayata geçmesi planlanan projede market alanı korunarak yerin altına indirilecek, açık hava alanında ise restoran, cafe, bar ve açık hava konserlerinin yapılacağı kamuya açık alan oluşturulacak.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Yapılacak çalışmaların önümüzdeki yıl hayata geçirileceğini anlatan Bigg Mimarlık'ın kurucusu Mimar Gürhan Bakırküre, “İstanbul'un en önemli bölgelerinden birinde büyük bir proje yapılacak. Alanı çok güzel değerlendirmeyi planlıyoruz. Konserlerin ve etkinliklerin düzenleneceği bir alan tasarladık. Bu konuda yapılacak çalışmalar bölgeye yeni bir konsept kazandıracak” dedi.

OFİSLER YENİLENİYOR

İstanbul'da daha çok ofis projeleri gerçekleştirdiklerinin altını çizen Gürhan Bakırküre, önümüzdeki 3 yılda kaliteli, son teknolojik olanaklarla tasarlanmış 3 milyon metrekare ofis yapılacağını belirtti. Bakırküre, bu projelerle ilgili olarak da şöyle konuştu: “İstanbul'da 2014 yılında 700-750 bin metrekarelik yeni ofis binası yapıldı. İstanbul'da ofis taşınma rakamları geçen yıl 1 milyon metrekarenin üzerinde oldu. Toplamda 1 milyon 200 bin metrekare arası bir ofis taşınma olduğu tahmin ediliyor. Bunun 700 bin metrekaresi yeni bina olduğu için kayıtlı. Diğerleri apartmanlar, yenilenen eski binalar. İstanbul'da kaliteli ofis ihtiyacı var.”

bakırküre
Gürhan Bakırküre

HEDEFTE Y KUŞAĞI VAR

Bakırküre, ofis tasarımlarında “Y kuşağı”nın hedeflendiğini belirterek, “Y kuşağı önceki kuşaklardan farklı. Bağımsızlıklarına düşkünler, egoları yüksek, çok sabırsızlar, maymun iştahlılar, aidiyet duyguları zayıf ve amaç odaklılar. Artık bütün firmalarda Y kuşağı devrede. Kendilerini evde hissedecekleri, motivasyonlarını yüksek tutacak, esnek olacakları, firmaya aidiyetlerini sağlayacak bir ofis yaratmak gerekiyor. Ama tüm bunları bir avukatlık şirketlerine ya da bankaya adapte etmek çok zor. 20 sene evvel ofis projesi yaparken amaç patronu memnun etmekti, şimdi patronlar de değişti” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Aslan’dan Yunan adaları çıkışı...
  • 17.07.2015 10:01

Mehmet Aslan’dan Yunan adaları çıkışı...

Mehmet Aslan neden Yunan adalarına gitmediğini açıkladı. ...

Mehmet Aslan, Caddebostan'a ne yapıyor?
  • 25.04.2015 17:34

Mehmet Aslan, Caddebostan'a ne yapıyor?

İstanbul Anadolu yakasında bulunan Caddebostan sahilinde dev bir proje başlıyor. ...

Mehmet Aslan'ın istemeden 50 dairesi oldu!
  • 08.10.2012 14:02

Mehmet Aslan'ın istemeden 50 dairesi oldu!

Maksim’in sahibi Fahrettin Aslan’ın oğlu Mehmet Aslan, doğal taş sektöründe büyü ...

Arsa alırken dikkat edilmesi gereken bilgiler!
  • 17.12.2011 13:32

Arsa alırken dikkat edilmesi gereken bilgiler!

Arsa, her zaman en çok rağbet gören yatırım araçları içindeki seçeneklerin başın ...