maritbet girişmaritbet
Marmaris’teki otellerin yerine lüks konutlar geliyor!

Marmaris’teki otellerin yerine lüks konutlar geliyor!

Gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te bazı turistik tesisler yıkılarak yerine lüks daireler yapılıyor.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, inşaat firmalarının son dönemde birçok rezidans yaparak satışa sunması dikkat çekiyor. Bazıları otellerin yerine yapılan rezidansların fiyatları, 450 bin ila 2 milyon lira arasında değişiyor. 

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Mustafa Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki sahil kesimlerinde bulunan bazı yerlerin "tercihli alan" olduğunu söyledi.

Bu alanların, arsa sahibinin turistik tesis veya konut olarak kullanmayı tercih edebileceği anlamına geldiğine işaret eden Ünal, bundan dolayı bazı mülk sahiplerinin otelleri yıkarak yerine lüks rezidanslar yaptırdığını aktardı. 

Bu uygulamanın yanlış olduğunu savunan Ünal, "Marmaris denilince herkesin aklına oteller geliyor. Turizmle geçimini sağlayan bir ilçede otellerin konuta dönüştürülmesi katma değer kaybına neden oluyor" dedi.

Bu yıl Atatürk Caddesi'nde bulunan deniz kenarındaki yaklaşık bin yatak kapasitesine sahip otellerin yıkılarak yerine rezidanslar yapıldığını belirten Ünal, bu durumun turizme zarar verdiğini, istihdam kaybına neden olduğunu öne sürdü. 
Ünal, "Belediyenin turistik tesis alanlarına rezidans yapılmasına izin vermesi" konusunda Marmaris Emlakçılar Derneği olarak BİMER aracılığıyla şikayette bulunduklarına değinerek, başvuru üzerine belediyenin "tercihli alan" uygulaması kapsamında mal sahiplerinin istekleri doğrultusunda karar verildiği yönünde cevap verdiğini dile getirdi. 

Turizm merkezlerinde tercihli alanlardaki otellerin yıkılarak yerine konut yapılmasıyla ilgili belediyelerin inisiyatif alarak turistik tesiste ısrarcı olması gerektiğini ifade eden Ünal, "Günü kurtararak kısa vadede gelir elde etmek isteyen bazı arsa sahipleri, turizmi değil kendi cebini düşünerek hareket ediyor" diye konuştu.

Ünal, deniz kenarında yeni yapılan lüks rezidansların fiyatları hakkında da bilgi vererek, rezidanslardan 1+1'lerin 450 bin, 2+1'lerin 800 bin, 3+'lerin ise 1,5 milyon liraya yakın fiyattan satışa çıkartıldığını bildirdi. Ünal, daha geniş bazı rezidansların satış bedelinin ise 2 milyon lirayı bulduğunu kaydetti. 

"Yeni bina yapılacak arsa kalmadı"

Emlakçı Hasan Ateş ise otellerin yerine rezidansların yapılmaya başlanmasını, turistik ilçedeki arsaların tüketilmiş olmasına bağladı.

Marmaris ilçe merkezinin coğrafi yapısı itibarıyla deniz ve etrafını çeviren ormanlık alanlar nedeniyle genişleme imkanının bulunmadığına dikkati çeken Ateş, sürekli göç alan ilçede yeni konutlar üretecek arsa kalmadığını vurguladı.

Ateş, bundan dolayı otellerin yıkılarak yerine rezidanslar gibi yüksek gelir getiren konutlar inşa edilmeye başlandığını söyledi. 

Marmaris Belediyesi yetkilileri ise arsa sahiplerinin yasanın kendilerine sağladığı haktan faydalanarak tercihlerini konuttan yana kullandıklarını vurguladı.

Belediye olarak bu duruma bir müdahalelerinin mümkün olmadığını belirten yetkililer, yapımına başlanan inşaatları imar mevzuatına uygun olup olmadıkları açısından denetlediklerini kaydetti. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Ultra lüks ev tasarımı böyle olmalı!
  • 15.10.2020 17:26

Ultra lüks ev tasarımı böyle olmalı!

Dünya genelinde mimarlık ofislerinin tasarladığı lüks konutlar, muhteşem özellik ...

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!
  • 28.06.2021 10:45

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!

Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kon ...

Bakan Soylu, İzmir'de deprem bölgesinde!
  • 16.11.2020 17:08

Bakan Soylu, İzmir'de deprem bölgesinde!

Bakan Soylu, İzmir'deki deprem sonrası en fazla hasarın görüldüğü Bayraklı ilçes ...

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı
  • 09.09.2020 10:10

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı

Kuşadası’nda 1500 Yıllık zeytin ağacına bitişik yapılan villa sivil toplum kurul ...