maritbet girişmaritbet
Marmaris Hisarönü'ne yapılacak marina projesi iptal edildi!

Marmaris Hisarönü'ne yapılacak marina projesi iptal edildi!

Marmaris'in Hisarönü köyünde özel bir şirket tarafından yapılmak istenilen marina projesinin iptal edilmesi çevrecileri ve bazı köylüleri memnun etti

 

Marmaris'in Hisarönü köyünde özel bir şirketin 600 yat kapasiteli marina yapmak için hazırladığı projenin iptal edilmesi, çevrecileri ve bazı köylüleri sevindirdi. 
 
Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hisarönü köyü Azmakbaşı mevkisine yapılamak istenen ve doğaya zarar vereceğine inandıkları marina projesinin iptal edilmesini bir çevre zaferi olarak değerlendirdiklerini söyledi. 
 
Şirketin başvurusunun ardından köyde gerçekleştirilmek istenen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının köylüler ve çevrecilerin yoğun itirazları nedeniyle tamamlanamadığını anlatan Ersan, marina yapılmasını istemeyen halkın ve sivil toplum kuruluşlarının iradelerini ortaya koyduklarını kaydetti. 
 
Projenin iptalinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın etkili olduğunu düşündüklerini ifade eden Ersan, ''Sayın Bakanımıza Marmaris ziyareti sırasında marina yapılmasının zararlarını anlatan bir dosya sunduk. Valimiz Fatih Şahin'e de konuyu aktardık. Kısa bir süre sonra projenin iptal edildiği haberi geldi. Bakanımıza ve Valimize, Marmarisliler olarak çok teşekkür ediyoruz. Bir çevre felaketi önlenmiş oldu'' dedi. 
 
Köylülerin bazılarının marina yapımını desteklediklerine dikkati çeken Ersan, çoğunluğun ise kendileri gibi düşündüğünü savundu. 
 
Marina yapmak için başvuru yapan şirketin yetkilileri ile görüştüklerine bildiren Ersan, ''Şirket yetkilileri, köylülerin de marinayı istediğini düşündükleri için bu konuda proje hazırladıklarını, hassasiyetten haberlerinin olmadığını söyledi. Projeyi bir daha gündeme getirmemek üzere iptal ettiklerini ilettiler'' diye konuştu. 
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, 2. derece doğal sit alanı olan bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca inceleme yapıldığını, alanın Kıyı Koruma ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında değerlendirileceği yönünde rapor hazırlandığını, bu doğrultuda bakanlık olarak marina projesinin iptal edildiğini bildirmişti. 
 
Levent Kişi-Hızır Hacısalihoğlu/AA

Yorum Yaz