maritbet girişmaritbet
Marmara'ya yeni nesil 'Tekno OSB'ler geliyor!

Marmara'ya yeni nesil 'Tekno OSB'ler geliyor!

Marmara'da start verilen çılgın ulaşım projelerine yüksek teknolojili organize sanayi bölgeleri de ekleniyor.

Üçüncü köprü, İzmir Otobanı ve yeni bağlantı yolları Türk ekonomisini sırtlayan ağır sanayinin de rotasını değiştirdi. Yeni yollar üzerine yeni organize sanayi bölgelerinin (OSB) eklenmesi planlanıyor. Hedef ağır sanayinin İstanbul ve Kocaeli'nden taşınması. Bu kapsamda Marmara Bölgesi'nde dört 'yeni nesil OSB' kuruacak. İleri teknolojiyle donatılacak OSB'ler Türkiye'deki katma değer zincirinin en üst sırasında yer alacak. İlk yatırım Bandırma'da start aldı bile. İnşaatı tamamlanmak üzere olan proje, Türkiye'nin çelik ve metal alanında faaliyet gösteren en büyük sanayi bölgesi olacak. Bandırma'daki çalışma, Marmara Ana Metal ve Makine Sanayicileri Derneği çatısı altında yürütülüyor. İMES Grubu, Çolakoğlu Metalurji, Has Çelik Ferro Döküm (Efesan) ve Kroman Demir Çelik projeye öncülük eden şirketler. Türkiye'nin güçlü donanıma sahip OSB'lere ihtiyacı olduğunu belirten İMES Başkanı Kemal Akar "2023 hedeflerini yakalamak için sanayicinin ihracatını kolaylaştıracak limanı, demiryolu bağlantısı ve gümrüğü olan üretim alanları oluşturmalıyız" dedi. 

Kobi'ler için fırsat

Akar projeyi şöyle anlattı: "Yeni OSB altyapısı ve Ar-Ge merkezleriyle dünya standartlarında olacak. Endüstriyel Silikon Vadisi olabilecek potansiyeli taşıyacak. Ulaşım ağı ve üretim alanıyla ağır metal ve makine alanında Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi 'ni inşa edeceğiz. Bu alan sadece dev sanayi grupları değil KOBİ'ler için de büyük fırsat sağlayacak."

İNOVASYON TURU 

1.Şirketlerde online tercüme dönemi

Protranslate.net, profesyonel tercüman kadrosuyla çeviri ihtiyacı olanlara online platformda çözümler geliştirdi. Sistem şu şekilde çalışıyor: Çeviri ihtiyacı olan kişiler dokümanlarını online sisteme yüklüyor. Ardından hangi diller arasında çeviri yaptırmak istediğini seçiyor. Ayrıca kişiler, çevirisini yapacak tercümanda bulunmasını istediği uzmanlık dalıyla ilgili özelliklerini seçebilme imkânına da sahip. 

2. Kobi'lerde teknoloji iş güvenliğini artırdı

Kaya Safety Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, İş Sağlığı ve Güvenliği yasasındaki gelişmeleri değerlendirerek, "KOBİ'lerde teknoloji, iş güvenliğini artırdı. Ancak yeni düzenlemeler kapsamında, işyerlerine verilen cezalarda aflar söz konusu. Bunu yanlış buluyoruz" dedi. Kaya, "Cezaların affedilmesi özellikle iş sağlığı ve güvenliği sistemine ciddi oranda zararlar verir" şeklinde konuştu. 

Metin Can/Sabah

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmara'ya yeni nesil 'Tekno OSB'ler geliyor!
  • 10.03.2015 09:32

Marmara'ya yeni nesil 'Tekno OSB'ler geliyor!

Marmara'da start verilen çılgın ulaşım projelerine yüksek teknolojili organize s ...