maritbet girişmaritbet
Marmaray projesi yoğun ilgi görüyor

Marmaray projesi yoğun ilgi görüyor

29 Ekim'de hizmete açılan Marmaray projesi yoğun ilgi görüyor

"Asrın projesi" olarak adlandırılan ve deniz altından Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Marmaray'ın ilk seferlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Asya ile Avrupa arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayan ve dünyanın alanındaki önemli projelerinden olan Marmaray'ın resmi açılışı dün yapılmış ve açılış töreninin ardından da vatandaşlara açık ilk seferler gerçekleştirilmişti. Marmaray bu sabahtan itibaren periyodik seferlerine devam ederken, İstanbul Boğazı'nın altından demiryolu ile karşı yakaya geçme deneyimini yaşamak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Marmaray'a binen vatandaşlara güvenlik görevlileri, gidecekleri yönleri bulmaları konusunda yardımcı oldu. Ayrılıkçeşme-Yenikapı arasında gerçekleştirilen ve Üsküdar istasyonundan yolcu alınan Marmaray'ın ilk seferlerinde, tren Sirkeci istasyonunda durmuyor. Konuyla ilgili olarak trenlerde, "Daha iyi hizmet verebilmek için, trenlerimiz geçici bir süre Sirkeci İstasyonu'nda durmayacaktır" anonsları yapılıyor.

Vatandaşların ilk gününde Marmaray'ı günlük ihtiyaçları için kullanmaya başlamaları dikkati çekerken, birçok İstanbullu da sırf İstanbul Boğazı'nın altından demiryolu ile karşı yakaya geçme deneyimini yaşamak ve "asrın projesini" görmek için Marmaray'a bindiklerini ifade etti.

Yenikapı'dan Marmaray'a binerek Üsküdar'a giden bazı vatandaşlar, trenin 8 dakikada Üsküdar'a ulaşmasından duydukları memnuniyeti alkışlarla ifade etti. Bu arada çoğunluğunu Japonlar'ın oluşturduğu birçok turistin de Marmaray'da hatıra fotoğrafları çektirdiği görüldü. 

Marmaray'ın ilk seferleriyle karşı yakaya geçen vatandaşların büyük mutluluk ve heyecan yaşadıkları gözlendi. Merak ettiği için Marmaray'a bindiğini söyleyen Tarık Tekin isimli vatandaş, çok güzel bir proje olduğunu, çok heyecanlandığını söyledi.

Ahmet Yılmaz isimli yolcu da çok heyecan duyduğunu ifade ederek, "Çalışanlar insanlar için çok önemli bir proje. İki yaka arasında bu kadar kısa sürede geçiş yapmak, insanları çok rahatlatacak" ifadelerini kullandı.

Mehmet Emin isimli vatandaş da " Yapanlardan Allah razı olsun. Çok takdire şayan bir proje. Biz, trenin yan tarafından balıkları da görmek istiyorduk. Güzel ve heyecanlı bir yolculuk yaptık" diyerek duygularını ifade etti.

Vatandaşların 15 gün süreyle ücretsiz olarak yararlanacağı Marmaray seferleri, sabah 06.00'da başlayacak ve gece yarısına kadar devam edecek.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak
  • 29.12.2022 09:57

Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri 1 Ocak'ta ücretsiz olacak

Başkentray, Marmaray ve İZBAN, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. ...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı
  • 28.10.2022 13:30

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 yılda 784 milyona ulaştı

Asya ve Avrupa yakalarını deniz altından birleştiren Marmaray, hizmete girmesind ...

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!
  • 26.09.2022 16:30

Marmaray, Başkentray ve İzban 1 milyar 663 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, üç büyükşehirde Marmaray, Başkentray ve İzban il ...

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!
  • 25.08.2022 14:56

Marmaray seferleri uzatıldı, yolcu rekoru kırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl Marmaray ile yaklaşık 157 milyon yolcu ta ...