maritbet girişmaritbet
Margaret Thatcher'ın 73 numaralı evi satılıyor

Margaret Thatcher'ın 73 numaralı evi satılıyor

İngiltere'de en uzun süre başbakanlık yapan ve ülkenin tek kadın başbakanı olan Margaret Thatcher'ın Londra'daki evi 30 milyon euro'ya satışa çıktı.

Demir leydi' lakaplı ülkenin eski başkanı Margaret Thatcher'ın Londra'nın Belgravia bölgesindeki altı odalı konağı, 30 milyon euro'ya satışa çıkarıldı.

Londra'nın en prestijli adreslerinden birinde, Chester Meydanı'nda bulunan konak elden geçirildi ve teras ile özel garaj eklendi.

Thatcher'ın zamanından kalan bazı özellikler ise hala korunuyor. Örneğin yerleşim planı ve yemek odası... Özellikle yemek odasının tasarımı, tıpkı Thatcher'ın burada yaşadığı 22 yıl boyunca olduğu gibi duruyor ve çalışma odasına bağlanıyor. 

Altı odalı konağın kapısında '73' plaketi (ev numarası) hala duruyor. Thatcher 1991 yılından 2013'teki ölümüne kadar burada yaşamıştı.

Girişteki ilk koridor, Chester Meydanı manzaralı ve 3 buçuk metre uzunluğunda pencereleri olan oturma odasına bağlanıyor. Muhtemelen Thatcher'ın en sevdiği oda burasıydı...

Renovasyon sırasında bir çift orijinal XVI. Louis şöminesi ve parke zemin elden geçirildi. Bunun dışında sinema salonu, bar bölümü ve spor salonu eklendi. 

Leconfield adlı renovasyon şirketinin yönetim direktörü George Brooksbank, şirketinin geleneksel ile çağdaş yaşamın 'mükemmel dengesini' elde etmek için çabaladığını söylüyor. Eve modern teknolojinin olanaklarını sağlarken aynı zamanda tarihine de saygı duyulduğunu belirtiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Margaret Thatcher'ın 73 numaralı evi satılıyor
  • 09.02.2016 10:09

Margaret Thatcher'ın 73 numaralı evi satılıyor

İngiltere'de en uzun süre başbakanlık yapan ve ülkenin tek kadın başbakanı olan ...

İstanbul Londralaşmak yerine Dubaileşiyor mu?
  • 08.07.2012 10:27

İstanbul Londralaşmak yerine Dubaileşiyor mu?

Londra Mimarlık Festivali kapsamında düzenlenen “İstanbul Londralaşıyor mu?” kon ...