maritbet girişmaritbet
Maliye Bakanlığı'nın mevcut hizmet binası yeniden yaptırılıyor!

Maliye Bakanlığı'nın mevcut hizmet binası yeniden yaptırılıyor!

Maliye Bakanlığı, hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi hakkında açıklama yaptı

Maliye Bakanlığı hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği, güçlendirme ve sonrasında oluşacak onarım maliyetinin ise yeniden yapım maliyetinin çok üzerinde hesaplanması nedeniyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yaptırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan "Ona da yavru saray" başlıklı haberle ilişkin "Yine çarpıtma, maksatlı bir haberciliğe imza atmıştır" ifadesi kullanıldı.

Söz konusu gazetecinin gazetecilik ilkelerini çiğnediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu gazeteci, sürekli bir algı operasyonu ile gerek Sayın Bakanımızı gerekse de Bakanlığımızı iftira içerikli haberlere 10 günde bir  konu etmek için görevlendirilmişçesine gazetecilik ilkelerini çiğneyerek habercilik yapmaktadır. Ayrıca bu gazetecinin gündeme getirdiği yalan içerikli haberlere ilişkin birçok tekzibimiz bu gazetede mahkeme kararı ile de yayınlatılmıştır. Bu gazete haberlerine ilişkin halen devam etmekte olan mahkeme süreçlerimiz bulunmaktadır.

Bakanlık hizmet binamıza ilişkin Taraf Gazetesi yine bir algı operasyonu yapmak istemiş, hizmet binamızın amacını ve yapılma gerekçesini çarpıtma gayretine girmiştir. Bu çerçevede,  2011'de Bakanlığımız hizmet binasının onarımına ihtiyaç duyulması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü) binada inceleme yapılması talebinde bulunulmuş ve yapılan incelemeler sonucunda;  söz konusu hizmet binasının depreme karşı güçlendirme yapılması gerektiği, yapılacak güçlendirme maliyeti ve sonrasında oluşacak onarım maliyetinin yeniden yapım maliyetinin çok üzerinde hesaplanmış olması nedeniyle mevcut hizmet binasının yıkılarak yeniden yapılması kararlaştırılmıştır."

İşin yapım ihalesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 1 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, ihale bedelinin KDV hariç 40 milyon 579 bin lira olduğu belirtildi.

Yapılacak yeni hizmet binasının Maliye Bakanlığının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlandığı kaydedilen açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:
"Bakanlığımız ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 29.03.2012 tarihli protokol düzenlenmiştir. Söz konusu hizmet binası inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2016 yılında bitirilmesi planlanan hizmet binası bakanlarımız birimlerinin ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Ayrıca gazetenin haber satır aralığında bahsettiği Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin olarak da Bakanımız TBMM'de bütçenin geneli üzerindeki görüşmelerde  gizli-saklı olmayan ve devletin kayıtlarında, kesin hesap kanununda ve Kalkınma Bakanlığınca yayınlanan yıllık programlarda net bir şekilde görülen,  kamu harcamalarına ilişkin açıklamalarını da sanki milletten gizlenmek isteniyormuş gibi ucuz bir algı operasyonu ile maksatlı şekilde bir şekilde işlediği görülmüştür. Dolayısıyla bu gazetenin bu haberlerle kamuoyunu yanıltmak suretiyle kendi amaçları doğrultusunda yönlendirme gayreti içerisinde oldukları görülmektedir. "

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLIĞI
  • 24.01.2012 17:55

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLIĞI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ümraniye’de dönüşüm yapılacak maha ...

Maliye Bakanlığı’ndan rezidans iddiasına yanıt geldi
  • 23.02.2018 17:25

Maliye Bakanlığı’ndan rezidans iddiasına yanıt geldi

Maliye Bakanlığı, Türkşeker’e ait olan arazinin, Alpullu Şeker Fabrikası'nın sat ...

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!
  • 18.02.2018 12:00

2B arazileri için başvurular 7 Mart'ta bitiyor!

Maliye Bakanı Ağbal: "Bu hakka sahip tüm vatandaşlarımızı 7 Mart'a kadar başvuru ...

Hükümetten yeni özelleştirme adımı!
  • 05.02.2018 11:03

Hükümetten yeni özelleştirme adımı!

Meclis’e sunulan yasa tasarısı ile ‘ekonomik verimliliğine bakılmadan’ kamu kuru ...

Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi
  • 19.01.2018 10:32

Kamu sosyal tesis ücretleri belirlendi

Kamuya ait sosyal tesislerden yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği asgari ücret dü ...

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik yapıldı
  • 01.12.2017 13:29

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik yapıldı

Maliye'nin Kurumlar Vergisi tebliğinde bina, arsa ve araziden oluşan gayrimenkul ...