maritbet girişmaritbet
Malatya Havalimanı ulaşıma açıldı

Malatya Havalimanı ulaşıma açıldı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini engellemek amacıyla kapattıkları Erhaç Havalimanı'nın ulaşıma açıldı

Vali Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Kayseri'den havalanan 7 askeri uçağın, Malatya Havalimanı'na indiğini hatırlattı.

Hain darbe girişimini engellemek, buradaki F-4'lerin izinsiz pist başı yapmasının önüne geçmek, askeri uçakların kalkışına izin vermemek amacıyla havalimanını, iş makineleriyle sivil ve askeri uçuşlara kapattıklarını belirten Toprak, o günden bu yana adli tahkikatların sürdüğünü söyledi.

Kayseri'den havalanan askeri uçaklarla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli incelemenin tamamlandığını bildiren Toprak, "Uçakların yedek piste alınacağı söylendi. Bugün 16.30'da uçuş ekibi burada olacak. Uçakların bakımı ve gözden geçirilmeleri yapılacak. Biz de ana pisti tümden açtık. İş makinelerini kaldırdık. Temizliğini yaptık. Devlet Hava Meydanlarınca da ilgili yerlere notam iletildi. Türk Hava Yolları arandı" diye konuştu. 

Türk Hava Yollarının en kısa zamanda seferlerini başlatacağını kaydeden Toprak, "15 Temmuz hain terörist kalkışması ve kaldırılan uçaklar nedeniyle, yasa dışı şekilde bombalamaya gidecek uçakları engellemek amacıyla aldığımız tedbir neticesinde kapattığımız havalimanımızı da bu saat itibarıyla açtık" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Malatya Havalimanı terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak
  • 25.01.2021 16:43

Malatya Havalimanı terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Havalimanı yeni terminal bi ...

Malatya Havalimanı ulaşıma açıldı
  • 04.08.2016 16:52

Malatya Havalimanı ulaşıma açıldı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimin ...