maritbet girişmaritbet
Mahmutpaşa, Eminönü ve Mısır Çarşısı'nda bayram bereketi!

Mahmutpaşa, Eminönü ve Mısır Çarşısı'nda bayram bereketi!

Ramazan Bayramı öncesi Mahmutpaşa-Eminönü-Mısır Çarşısı üçgeni en yoğun günlerini yaşıyor. Bayram alışverişi esnafın, değişmeyen fiyatlar ve indirimler ise vatandaşın yüzünü güldürüyor

 

Ramazan Bayramı öncesi çarşı ve pazara koşan vatandaş esnafın yüzünü güldürdü. Lokumdan şekere, ayakkabıdan çocuk giyime pek çok seçeneğin bir arada sunulduğu Eminönü-Mahmutpaşa-Mısır Çarşısı üçgeninde fiyatlar geçen yıla göre artış göstermezken, esnaf bugün ve yarın en yoğun günün yaşanmasını bekliyor. Mahmutpaşa'da birçok esnaf ürünlerine uyguladıkları ekstra indirimlerle daha çok müşteri kapmak için adeta yarışırken, vatandaş ise bu rekabetten memnun. Bayram şekerlemelerinin en uygun fiyata bulunduğu Mısır Çarşısı'nda Malatya Pazarı yetkilileri Ramazan Bayramı'nın son yıllarda yaz ayına denk gelmesi nedeniyle çikolata ve şekere olan talep düşerken, lokuma olan talebin 2 katına çıktığını söyledi. Talep artışında lokum fiyatlarında yüzde 50 indirime gitmelerinin önemli bir etkisi olduğunu kaydeden yetkililer, buna ek olarak müşterilerin alışveriş alışkanlıklarında da lokum ve bademşekeri gibi geleneksel ürünlere yöneliş gözlemlediklerini kaydetti.
 
Merdiven altı üretime dikkat
 
Develi Baharat Kuruyemiş yetkilileri de merdiven altı üretim yapan şirketlerin daha uygun fiyata sağlıksız ürünleri piyasaya sunduğunu belirterek, halkı uyardı. Geçen yıl çikolata ve şeker satışlarında umduklarını bulamamadıklarını kaydeden yetkililer, bu yıl sadece lokuma yöneldiklerini söyledi. Öte yandan, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin önünde ise uzun kuyruklar eksik olmuyor. Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi olan kahve fiyatları şöyle: 50 gr kahve 1.5 lira, 100 gr kahve 3 lira, 1 kg kahve ise 30 lira.
 
Kendine almasa da çocuklara alıyor
 
Ortadireğin alışveriş adresi olarak bilinen Mahmutpaşa'da da bayram coşkusu yaşanıyor. Giyimde en fazla satılan ürünlerin çocuk tişörtleri ve ayakkabıları olduğunu vurgulayan Mahmutpaşa esnafı “Aileler kendilerine almasalar dahi çocuklarına bayram coşkusunu yaşatıyorlar” dedi. Çocuk giyim ürünlerinin fiyatları 3.5 liradan başlayıp 40 liraya kadar çıkıyor. Esnaf, çocuk giyim ürünlerinin yanı sıra elbise ve erkek gömleğinin de yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Fiyatların geçen yıla göre artmadığını aksine sezon indirimine ek bayram indirimi yaptıklarını belirten esnaf, elbiselerin 10 lira ila 50 lira, eteklerin 10 lira ila 35 lira, erkek gömleklerinin ise 7.5 lira ila 25 lira arasında değiştiğini kaydetti.
 
Fiyatlarda artış yok
 
Şeker 10-14
Çikolata 15-24
Lokum 4.5-40
Badem şekeri 6-18
Çocuk tişört 3.5-10
Çocuk pantolon 7.5-25
Çocuk ayakkabı 10-40
Elbise 10-50
Kadın gömlek 10-30
Kadın pantolon 15-40 
Erkek gömlek 7.5-25
Erkek pantolon 10-50
*Kilogram fiyatıdır.
 
Ayşe Ekin Gündüz/Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz
  • 02.05.2022 00:41

Mübarek Ramazan Bayramınızı Tebrik Ederiz

Emlaktasondakika.com ve Guncelprojebilgileri.com ailesi olarak mutlu, huzurlu ve ...

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!
  • 29.04.2022 14:16

İstanbul'da toplu ulaşım Ramazan Bayramı'nda ücretsiz olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile Ramazan ...

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek
  • 28.04.2022 14:35

BEDAŞ, bayramda Avrupa Yakası'ndaki hatlarını İHA'larla takip edecek

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), Ramazan Bayramı'nı içine alan 1-4 Mayıs ta ...

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi
  • 27.04.2022 14:05

Ramazan Bayramı için otobüs biletleri tükendi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çaktır, Ramaza ...