maritbet girişmaritbet
Maden kazalarına üniversite eli değiyor

Maden kazalarına üniversite eli değiyor

Ülkemizde yaşanan maden kazalarına çözümü üniversite öğrencileri getiriyor

Akıllı Baret Buluşu "Hedef Sıfır İş Kazası" sloganı ile  13-16 Kasım 2014 Tarihinde İstanbul'da düzenlenen Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığıtarafından organize edilen İnovasyon Türkiye Fuarına  katılıyor.

Ülkemizde sıklıkla yaşadığımız iş kazalarının büyük bir bölümü tedbirsizlik ve önceden alınmayan önlemlerden kaynaklanmakta.Alınmayan bu önlemler ve tedbirler yüzünden binlerce çocuk babasız kalırken, milyonlarca işçi hayatını kaybetmekte.Gerek maden kazaları gerek diğer iş kazalarının büyük bir bölümüne çözüm getiren akıllı baret ile artık işçi ölümleri azalıyor.Gerek madendeki gaz sızıntısını haber vererek  gerekse işçilerin baret kullanıp kullanmadığını işverene otomasyon sistemi ile bildiren akıllı baret yasalar ile de destekleniyor.

Akıllı Baret sistemi mimarı İznikli Enes Ekim yaptığı açıklamada "Her gün haberlerde iş kazalarını izliyoruz.Artık işçilerimiz tedbirsizlik ve alınmayan önlemler yüzünden ölmemeli.Bunu düşünerek yola çıktığımız bu sistem ile madenden, inşaata her türlü çalışma alanlarında akıllı baretimizi kullanarak iş kazalarının işçiye verdiği zararın çoğunu ortadan kaldırıyoruz.Hiç bir şey bir insanın canından kıymetli değildir.Akıllı Baretimiz ile baretin gerekli alanlarda ve gerekli zamanlarda kullanılıp kullanılmadığı raporlanarak iş güvenliği uzmanları yada şirket yetkilileri tarafından anlık olarak masaüstü, web ve mobil ortamlarda görüntülenebiliyor. Bu sayede Akıllı Baret ile donatılan fabrika ve madencilik gibi alanlarda oto kontrol mekanizması oluşuyor ve iş güvenliği sağlanırken işçi sağlığı da korunuyor. Akıllı baretler her bir işçi için ayrı ayrı üretilir ve kontrol sistemi işletmelere özel olarak geliştirilir.

Dünya genelinde fabrika, maden, inşaat gibi alanlarda kullanım zorunluluğu bulunan kişisel koruyucular bulunmaktadır ve en çok kullanılan kişisel koruyucu barettir. Baret işçilerin güvenlikleri için önemli bir yer teşkil etmektedir. Devletler iş güvenliği ve işçi sağlığıyla ilgili yasa ve kanunlar çıkarmışlardır. Ülkemizde 4857 numaralı iş sağlığı ve iş güvenliği kanunun 77.maddesi ve 6331 numaralı iş sağlığı ve iş güvenliği kanunun 19.maddesi ile bu konuya verilen önem anlaşılmaktadır. Ülkemiz iş kazalarında Avrupa'da 1. Dünya'da ise 3.sıradadır. Yaşanan iş kazalarının yüzde 7'si ölümle sonuçlanmaktadır. Bu rakamlardan anlaşılacağı gibi ülkemizde iş güvenliği ve işçi sağlığı oldukça düşüktür. Ölümler genellikle baret kullanılmamasından kaynaklanmaktadır.Bu nedenle akıllı baret kontrol sisteminin maden kazalarındaki işçi ölümleri, inşaatlardaki işçi ölümleri başta olmak üzere bir çok alanda kullanılması gerekmektedir. 13-16 Kasım 2014 tarihinde geçekleşecek olan ve ekip olarak katılacağımız İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak olan Türkiye İnovasyon Fuarına herkesi davet ediyoruz"dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllandırdığı baretlerle iş kazalarını önleyecek!
  • 23.10.2015 10:15

Akıllandırdığı baretlerle iş kazalarını önleyecek!

Trakya Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü'nden mezun olan genç girişimci ...

Akıllı baret fuara damga vurdu
  • 19.11.2014 11:30

Akıllı baret fuara damga vurdu

İnovasyon Türkiye Fuarı'nın bu yıl ki gözdesi ülke gündemimiz olan İşçi Sağlığı ...

Maden kazalarına üniversite eli değiyor
  • 10.11.2014 16:39

Maden kazalarına üniversite eli değiyor

Ülkemizde yaşanan maden kazalarına çözümü üniversite öğrencileri getiriyor ...

Akıllı Baret, İnovasyon Fuarı'na katılıyor...
  • 02.11.2014 08:38

Akıllı Baret, İnovasyon Fuarı'na katılıyor...

İşçilerinin yeni umudu olan akıllı baret, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul ...

Maden işçilerini akıllı baret kurtaracak
  • 01.11.2014 14:49

Maden işçilerini akıllı baret kurtaracak

Ülkemizde sıklıkla yaşadığımız iş kazalarının büyük bir bölümü tedbirsizlik ve ö ...

Akıllı Baret, onlarca proje arasından sıyrılıp finale kaldı
  • 08.10.2014 15:24

Akıllı Baret, onlarca proje arasından sıyrılıp finale kaldı

Akıllı Baret geçtiğimiz aylarda katıldığı "Bir Fikrin mi Var" yarışmasında onlar ...