maritbet girişmaritbet
Londra’daki Centre Point, İstanbul’da  görücüye çıktı

Londra’daki Centre Point, İstanbul’da görücüye çıktı

Almacantar tarafından gelkiştirilen Londra’nın ilk “pop art kulesi” Centre Point, Contemporary İstanbul Sanat Fuarı’nda, yatırımcılara tanıtıldı.

Almacantar tarafından geliştirilen Centre Point projesi, Londra'nın batısında en yüksek katlı yapı olarak biliniyor. 1966 yılında inşaatı tamamlanan  34 katlı tarihi yapı o zamanının öncü tasarımı nedeniyle koruma altında bulunuyor. 

Londra'nın siluetindeki eşsiz konumu ile Centre Point'te oturanlar panaromik şehir manzarasına sahip olacaklar. Meşhur İngiliz tasarımcı Conran & Partners tarafından renove edilen Centre Point, 82 adet lüks konut biriminden oluşuyor. Tasarım binanın ve bugünkü Londra'nın hareketli ruhunu birleştirmeyi hedefliyor. Kullanılan üst sınıf malzemeler ve İngiltere'nin en kaliteli işçiliği ile bina daha da çekici hale getirilmesi hedefleniyor.

Centre Point projesinde İngiltere'nin tanınmış sanatçılarından Cerith Wyn Evans ve Richard Wentworh'a ait eserler de yer alacak.

Londra'nın Kalbinde Yer Alıyor

Şehrin kalbinde yer alan Centre Point projesi Kraliyet Operası başta olmak üzere, üniversitelere, üst düzey dükkanlara, restoranlara ve sanat galerilerine yürüyüş mesafesinde yer alıyor. Ayrıca Centre Point projesinin girişinde restoran, cafe ve dükkanların yer alacağı bir meydan planlanıyor. Projede, SPA ve 30 metre boyunda bir yüzme havuzu gibi birimler dışında, 24 saat güvenlik ve concierge hizmetleri de bulunuyor. Projenin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Centre Point projesi 1993 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren Pamir & Soyuer tarafından Londra'nın önde gelen emlak danışmanlarından Knight Frank işbirliği ile tanıtılıyor. 

Ali Pamir: “Belirli bir seviyenin üzerinde birikimi olan Türkler son yıllarda yurtdışından artan miktarlarda konut alıyor”

Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş. Ortaklarından Ali Pamir, 1993 yılından itibaren konut projelerinin pazarlaması da dahil olmak üzere, ticari gayrimenkul alanında kurumsal yatırımcılara hizmet verdiklerini kaydetti. 

Belirli bir seviyenin üzerinde birikimi olan Türklerin son yıllarda yurtdışından artan miktarlarda konut aldığına dikkat çeken Ali Pamir, tanıtımını yaptıkları projeleri ve fiyatlarını çok iyi bildiklerini, alıcıları doğru projelere yönlendirdiklerini belirterek, üstelik bu işi yaparken alıcıdan herhangi bir ücret talep etmediklerini bildirdi. 

Londra'daki Centre Point binasının çok seçkin bir proje olduğuna dikkat çeken Ali Pamir,  34 katlı tarihi yapıda çeşitli büyüklüklerde 82 adet lüks konutun bulunduğunu, konutların satış fiyatlarının 1,8 milyon sterlinden başlayıp 55 milyon sterline kadar ulaştığını söyledi.   

“New York ve Miami'de de önemli projeleri yatırımcılara sunuyoruz”

Halihazırda ABD den Douglas Elliman, Londra'da ise Knight Frank ile işbirliği yaptıklarını belirten Ali Pamir, her iki şirketin de kendi piyasalarında lider konumda olduklarına dikkat çekti. Ali Pamir, Londra dışında New York ve Miami'de de önemli projeleri yatırımcılara sunduklarını söyledi. 

Dünyanın önemli merkezlerinden Londra'da çok önemli bir projeyi önemli bir sanat fuarında tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirten Ali Pamir, “Sanat fuarları ile ilişkimiz oldukça eski. İlk defa 2008 yılında Art Basel Sanat Fuarı'nda, Bodrum Houses projemizi tanıtarak başladık. Contemporary İstanbul ise ikinci kez olacak. Tanıttığımız projeler, mimari olarak öne çıkan projeler olduğundan dolayı fuar müşterileri ile örtüşütüğü için buradayız” dedi.

Yorum Yaz