maritbet girişmaritbet
Londra'da metro çalışanları 3. kez grevde!

Londra'da metro çalışanları 3. kez grevde!

İngiltere'nin başkenti Londra'da metro çalışanları bu yıl üçüncü kez greve gidiyor.

Londra'da metro çalışanları üçüncü kez greve gidiyor. Daha önce 8 Temmuz'da iş bırakan metro çalışanları 6 Ağustos'ta da bir günlük grev yapmıştı. Eylül ayından itibaren sabaha kadar çalışacak metrodaki çalışma koşulları konusunda belediye ile anlaşmaya varamayan Londra Metrosu işçileri 25 ve 27 Ağustos'ta 24 saat sürecek iki grev yapma kararı aldı.

Toplam dört sendikanın ortaklaşa aldığı karar çerçevesinde iş bırakacak olan metro çalışanları, 12 Eylül'den itibaren bazı metro hatlarında sabaha kadar çalışacak işçilerin iş saatlerinin ve maaşlarının düzenlenmesini talep ediyor.

BBC'ye konuşan Tren ve Deniz Taşımacılığı Sendikası Başkanı Mick Cash Londra Belediyesi'nin taleplerini yok saydıklarını dile getirerek işçilerin gece çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve ortalama yüzde 2'lik maaş artışı oranının yükseltilmesini talep ettiklerini söyledi.

Her gün yaklaşık 3 milyon kişinin kullandığı dünyanın en yoğun 11. ulaşım ağı olan Londra metrosundaki grev kentte kaosa yol açıyor. İşine ve evine gitmek isteyen yüzbinlerce kişi farklı toplu taşıma araçlarını tercih etmek zorunda kalıyor. Bu da kentin ulaşımını felce uğratıyor.

Metro çalışanlarının grevi hayatı durdurdu!

Metro çalışanları çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yıl içinde sürekli iş bırakma eylemi yaparken bu durum bir yandan toplumun farklı kesimlerinden ve medya tarafından eleştiriliyor.

Yeni bir metro makinisti yılda 49 bin sterlin (yaklaşık 200 bin lira) maaş ile işe başlıyor. Yılda 43 iş günü izne sahip olan metro çalışanları haftada 36 saat çalışıyor, yılda 500 sterlin ( yaklaşık 200 lira) öğle yemeği parası alıyor ve ayrıca kendileri ve aileleri toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor.

Birkaç ay iş eğitiminin ardından işe başlayabilen bir metro makinisti, yeni mezun bir doktor, hemşire, öğretmen veya polis gibi kamu çalışanı bir memurdan daha fazla maaş alıyor. 

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Londra'da metro çalışanları 3. kez grevde!
  • 12.08.2015 11:16

Londra'da metro çalışanları 3. kez grevde!

İngiltere'nin başkenti Londra'da metro çalışanları bu yıl üçüncü kez greve gidiy ...

Metro çalışanlarının grevi hayatı durdurdu!
  • 06.08.2015 10:07

Metro çalışanlarının grevi hayatı durdurdu!

İngiltere'nin başkenti Londra'da her gün 4 milyon kişinin yolculuk ettiği metrod ...