maritbet girişmaritbet
Lokman Çağırıcı ‘Bağcılar’da kentsel dönüşüm ile ulaşım sorunu çözülecek’

Lokman Çağırıcı ‘Bağcılar’da kentsel dönüşüm ile ulaşım sorunu çözülecek’

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı yeni projelerini açıkladı

Bağcılarlılar'ın “Bizim Başkan” diye hitap ettikleri Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı yaptığı istişare toplantılarına atıfta bulunarak “Biz projelerimizi Bağcılarlı hemşehrilerimle istişare ederek gerçekleştiriyoruz. Sektör söktör, mahalle mahalle, sokak sokak toplantılar yaparak Bağcılarlı hemşehrilerimi dinliyorum. Biz Bağcıları, Bağcılarlı hemşehrilerimle birlikte yönetiyoruz. Bağcılar'da yaşayan herkes benim mesai arkadaşımdır” dedi. İstanbul'un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar, son yıllarda gerçekleştirilen alt ve üst yapı projeleri, eğitim yatırımları ve kentsel dönüşüm hamlesi ile İstanbul'un gelecek vaat eden önemli bir ilçesi. Bağcılar Belediyesi'nde başarılarla dolu 7 yılı geride bırakan Çağırıcı, “Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçemizde, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak,  yeşil alanlarımız da Avrupa standartlarına ulaşmış olacak.  İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile Bağcılar, İstanbul'da çok önemli bir yerde bulunuyor. Kentsel dönüşümün ardından ulaşım meselesini de çözecek olan ilçemizin 2023 Vizyon hedefi, “Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar”. O yüzden diyoruz ki; Yeni Gelecek Bağcılar.” diye konuştu. 
Bağcılar otopark

Projelerimizi hemşehrilerimizle birlikte hayata geçiriyoruz

Düzenledikleri İstişare Programlarına dikkat çeken Çağırıcı, “Biz projelerimizi Bağcılarlı hemşehrilerimle istişare ederek gerçekleştiriyoruz. Sektör söktör, mahalle mahalle, sokak sokak toplantılar yaparak Bağcılarlı hemşehrilerimi dinliyorum. Biz Bağcılar'ı, Bağcılarlı hemşehrilerimle birlikte yönetiyoruz. Bağcılar'da yaşayan herkes benim mesai arkadaşımdır” diye konuştu. Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilçe sakinlerinin de büyük destek verdiklerini ifade eden Çağırıcı,  Kentsel Dönüşüm Projesi planlı ve programlı olarak devam ettiğini anlattı. Çağırıcı, iyi bir analiz sürecinin ardından kentsel dönüşüm alanları ilan ettiklerini kaydetti. 6306 Sayılı Kanunu'nun da çıkmasıyla kentsel dönüşüm projesinin hız kazandığını anlatan Çağırıcı, riskli alanlarda yeniden planlama çalışması yapıp, şehircilik ilkelerine uygun ada bazlı alt yapı da düşünülerek yeni projeler ürettiklerini ifade etti. 

Bağcılar'da yeni binalar otoparklı yapılıyor

Herkesin bulunduğu yerde kalmasını amaçladıklarını ifade eden Çağırıcı, Bağcılar'ın cefasını çekenlerin sefasını da sürmesini istediklerini vurguladı. Parsel birleşimleriyle inşa edilecek yeni yaşam alanlarıyla özellikle sokak arası yollara da ihtiyaç kalmayacağın anlatan Çağırıcı, “Bağcılar'da yeni binalar asansörlü ve otoparklı yapılıyor. Bu şekilde İstanbul'un trafik problemi de çözülecek.” dedi.   Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacakları 2023 yılında Bağcılar'ın 1 tramvay hattı ve 6 metro hattıyla ulaşım meselesini tamamen çözmüş olacağını kaydeden Çağırıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2006 yılında Bağcılar - Zeytinburnu Cadde Tramvayı'nı, 2013 Temmuz ayında da Olimpiyatköy - Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı'nı hizmete aldık.18 km'lik Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey Metro Hattı'nın sözleşmesi de Aralık ayında imzalandı. Bu hattın inşaatına da başlandı. 2017 yılında hizmete alınması hedefleniyor.” 

İstanbul'un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han'ın “Hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o da yetmez, orada yaşayanları mutlu kılmaktır” sözünü bir düstur olarak kabul ettiklerini anlatan Çağırıcı, yönetim anlayışlarının bireyin mutluluğu olduğunu belirterek, “Bireyin mutluluğu ailenin mutluluğuna, ailenin mutluluğu da toplumun huzuruna vesile olur.” diye konuştu.  

Öncelik kadın ve engellilere 

Çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, engellisi gülmeyen ve gencinin umutlu olmadığı bir yerde toplumun huzurundan bahsedilemeyeceğinin altını çizen Çağırıcı, Engelliler Sarayı'nda açtıkları kurslarla yüzlerce engelliye meslek öğrettiklerini anlattı. Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren “kekeme ve konuşma bozukluğu” olan kişileri de tedavi ettiklerini anlatan Çağırıcı, konuşma bozukluğu, kekemelik, hızlı konuşma, tutukluluk ve artikülasyon problemi olan herkese eğitim verdiklerini kaydetti. Çağırıcı, ayrıca Bağcılar Meydanı'nda inşa ettikleri Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenlediklerini söyledi. Çağırıcı, Kursta kadınlara, 2.5 aylık periyotlarla; hasta ve yaşlı bakımı, aşçılık, çağrı merkezi operatörlüğü, dikiş nakış kursu, çocuk bakımı gibi 62 farklı branşta eğitimler verildiğini ifade etti. Çağırıcı, kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini de belirterek, kurslara yaklaşık 2.000 kadının geldiğini anlattı. 

Eğitime büyük önem veriyoruz

Kurucu Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın 1992 yılında göreve başladığında 16 devlet okulu olduğunu şimdi ise 96'sı devlet okulu olmak üzere 116 okulda 180 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Çağırıcı, Kemerburgaz Üniversitesi'nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi'nin de hizmete açıldığını belirtti. Çağırıcı ayrıca üçüncü bir üniversitenin yüksekokul proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Çağırıcı, “Öğrencilerimiz için 13 tane Bilgi Evi inşa ettik ve hedefimiz 22 mahallenin tamamına yapabilmek. Şu anda Bilgi Evlerimizden yaklaşık 30 bin öğrencimiz faydalanıyor. Yetenekli çocuklarımız için Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'ni hizmete açtık ve 200 civarında öğrencimiz burada özel eğitim alıyor. Kültürel etkinlikler, toplantı ve konferanslar için Halk Sarayı, Bağcılar Kültür Merkezi, Mehmet Akif Kültür Sanat Merkezi'ni inşa ettik.” şeklinde konuştu.  Bağcılar'da internet kullanıcı sayısını artırmak için “Güvenli ve ücretsiz İnternet” projesini başlattıklarını da ifade eden Çağırıcı, 68 noktada Wi-Fi ile güvenli ücretsiz internet hizmeti sunduklarını anlattı.  Gençlerle öğrencilerin ücretsiz yararlanması için aynı anda 10 tane kapalı yüzme havuzu inşa ettiklerini kaydeden Çağırıcı, öğrencilerin ve gençlerin burada ücretsiz faydalanacağını kaydetti. Çağırıcı ayrıca dünyanın önemli turizm merkezleri olan Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona'da bulunan 8D Sinema ve Planetaryum teknolojisini de Bağcılar Meydan'da hizmete sunduklarını anlattı. Akıllı belediyecilik uygulaması olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi Projesi (EBYS),  Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP) uygulamasına geçtiklerini de hatırlatan Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak, Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS),  Sanal Operatör uygulaması, Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi (KEP) ve İnteraktif Meclis uygulamaları ile ‘Akıllı Belediyecilik' uygulamalarını en etkin şekilde kullanan belediyelerden biriyiz.” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağcılar Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye basıldı!
  • 27.03.2015 15:46

Bağcılar Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye basıldı!

Çevfe ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bağcılar'da meydanın dönüşümü için imar planla ...

Lokman Çağırıcı ‘Bağcılar’da kentsel dönüşüm ile ulaşım sorunu çözülecek’
  • 29.03.2014 09:06

Lokman Çağırıcı ‘Bağcılar’da kentsel dönüşüm ile ulaşım sorunu çözülecek’

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağı ...

Bağcılar Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri
  • 06.01.2014 15:56

Bağcılar Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri

Bağcılar Belediyesi kentsel dönüşüm projelerinde çalışmalar devam ediyor ...

Esinder Yapı Bağcılar’da kentsel dönüşüm yapacak
  • 31.10.2013 15:34

Esinder Yapı Bağcılar’da kentsel dönüşüm yapacak

Kentsel dönüşümde öncü firma olan ESİNDER, Bağcılar’da önemli projeler yapmaya h ...

Bağcılar’da kentsel dönüşümle birlikte yeşil alan sayısı artacak!
  • 06.11.2012 15:33

Bağcılar’da kentsel dönüşümle birlikte yeşil alan sayısı artacak!

Bağcılar’ın 20’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısınd ...