maritbet girişmaritbet
Limak, Bursa ve Aliağa özelleştirmesiyle ilgileniyor

Limak, Bursa ve Aliağa özelleştirmesiyle ilgileniyor

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding, ÖİB'nin ihaleye açtığı Bursa ve Aliağa özelleştirmeleriyle yakından ilgileniyor

Limak Holding, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkılan Bursa Doğalgaz Santrali ile Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali ile ilgileniyor. 

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Bursa Doğalgaz Santrali ile Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali'nin dosyalarını alıp incelediklerini söyledi.

Her iki santralle de ilgilendiklerini aktaran Özdemir, söz konusu santralleri gidip gezerek yerinde incelediklerini, teklif verip vermeyeceklerinin incelemelerden sonra belli olacağını kaydetti.

Özdemir, yurt içi ve yurt dışı bir çok projeyle ilgilendiklerinin de altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Doğalgaz Santrali ile Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali'nin ihale edileceğini 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yayımlanan ilanlarla duyurmuştu.

Bursa Doğalgaz Santrali için ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi 12 Şubat 2016, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için ise 29 Ocak 2016 olarak belirlendi.

Her ikisi de Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait santraller ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazlar "varlık satışı" yönetimi ile özelleştirilecek.

Aliağa'daki santral için geçici teminat tutarı 10 milyon dolar, Bursa'daki santral için ise 15 bin dolar.

İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Limak, Bursa ve Aliağa özelleştirmesiyle ilgileniyor
  • 19.12.2015 15:43

Limak, Bursa ve Aliağa özelleştirmesiyle ilgileniyor

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding, ÖİB'nin ihaleye açtığı Bursa ve Al ...