maritbet girişmaritbet
Leylekler, elektrik kesintilerine neden oluyor!

Leylekler, elektrik kesintilerine neden oluyor!

Kütahya'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle su altında kalan tarım arazilerinde sayıları artan leylekler, elektrik tellerine zarar veriyor.

İl genelinde aralıklarla süren yağışlar yüzünden ekili arazilerin büyük bölümü su altında kaldı. Özellikle yağışların yoğun olduğu il merkezi, Aslanapa, Çavdarhisar ve Tavşanlı ilçelerinde tarım arazilerine sürüler halinde gelen leylekler, yüzeye çıkan yılan, solucan ve böcekleri yiyerek besleniyor.

Bölgedeki elektrik direklerinde konan leylekler, akımın geçtiği tellere zarar verdiği için bölgede sık sık enerji kesintileri yaşanıyor.

"Bu kadar çok leyleği bir arada hiç görmemiştik"

Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazilerinde zararlara yol açan yağışların çiftçiler için olumsuz bir durum olduğunu ancak bunun leyleklere yaradığını söyledi.

Bölgede önceki yıllara göre çok sayıda leyleğin akın ettiğini belirten Akpınar, "Özellikle yaşlılarımız, eski yıllarda bölgede leyleklerin çok olduğunu anlatırdı. Bugüne değin bu kadar çok leyleği bir arada hiç görmemiştik. Çiftçilerimiz bu durumdan zarar etti ama en azından sular altında kalan arazilerimiz leyleklerin beslenmesine katkı sağladı" dedi.

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ Kütahya İşletme Müdürü Kamil Uğur Mumcu da leyleklerin adeta elektrik direklerini mesken tuttuğunu dile getirdi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan arızaların yanı sıra direklerdeki leylek sürülerinden dolayı ayrıca sıkıntılar oluştuğunu vurgulayan Mumcu, "Özellikle leylekler, turizm açısından önemli bölgelerimizden Yoncalı Kaplıcaları başta olmak üzere Çavdarhisar ve Aslanapa ilçelerini etkiledi. 3 gündür 24 saat aralıksız çalışan arıza ekiplerimiz, abonelerimize elektrik verilmesi için yoğun çaba harcıyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Leylekler, elektrik kesintilerine neden oluyor!
  • 12.08.2015 12:39

Leylekler, elektrik kesintilerine neden oluyor!

Kütahya'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle su altında kalan tarım arazil ...