maritbet girişmaritbet
Lev Troçki'nin Büyükada'da kaldığı ev satılıyor

Lev Troçki'nin Büyükada'da kaldığı ev satılıyor

Sovyetler Birliği’nde Bolşevik Parti’nin önemli isimlerinden, Kızıl Ordu'nun kurucusu olarak bilinen Lev Troçki’nin Büyükada’da oturduğu ev satılıyor.

Ev için 4 milyon 400 bin dolar ( Yaklaşık 12 milyon lira) isteniyor.

3 bin 571 metrekarelik alan üzerinde kurulu binanı toplam oturma alanı 950 metrekare. 18 odası bulunan binada 5 salon 5 de banyo bulunuyor. Binanın yaşı ise 150 yıllık.

lev troçkinin büyükadada kaldığı ev

TROÇKİ KİMDİR?

Lev Davidoviç Bronştayn adıyla Yanovka'da doğdu. Troçki adını 1902 yılından itibaren kullanmaya başladı. 1917 Rus Devrimi'nin önde gelen isimlerinden olan Troçki, Sovyetler Birliği'nin kurulmasında, ihtilâl sonrası iç isyanların ve ayaklanmaların bastırılmasında birinci derecede rol oynadı. Kızıl Ordu'nun kurucu komutanı olarak kabul edilen Troçki, Lenin'den sonra Sovyetlerin ikinci adamı oldu. Troçki, Stalin ile giriştiği iktidar mücadelesini kaybetti. Uzun yıllar Sovyetler Birliği'nde Bolşevik Parti üyesi olarak kalan Troçki, Bolşevik Parti'ye karşı bir işçi ayaklanması örgütlenmesi ve işçi sınıfı iktidarına karşı silahlı ayaklanmayı teşvik etme suçlarıyla suçlandı ve ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

lev troçkinin büyükadada kaldığı ev

İSTANBUL YILLARI

Troçki 1929-1933 yılları arasında İstanbul Büyükada'da yaşamaya başladı. İstanbul Büyükada'da bulunduğu süre içinde, kitaplarını yayımlamasına da izin verildi. Kaldığı yer çok sıkı güvenlik önlemleriyle korundu. 20 Şubat 1932'de Stalin tarafından Sovyet vatandaşlığından atıldığında İstanbul'daydı. İstanbul'da yazdığı kitapları; Sürekli Devrim, Stalin Grubunun Hatası, Rus Devrimi Tarihi, Çin Devrimi'nin Sorunları, Hayatım ve diğer bazı eserleri arasında.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lev Troçki'nin Büyükada'da kaldığı ev satılıyor
  • 31.07.2015 16:16

Lev Troçki'nin Büyükada'da kaldığı ev satılıyor

Sovyetler Birliği’nde Bolşevik Parti’nin önemli isimlerinden, Kızıl Ordu'nun kur ...