maritbet girişmaritbet
Kuyuya düşen ayıyı köylüler merdivenle kurtardı!

Kuyuya düşen ayıyı köylüler merdivenle kurtardı!

Ankara Beypazarı'nda üzüm bağlarının bulunduğu bölgede su kuyusuna düşen ayının yardımına köylüler yetişti.

Ankara Beypazarı'nda Macunköy sakinleri üzüm bağlarının bulunduğu bölgede sabah saatlerinde yaprak topladıkları sırada, kuyudan inleme sesi ve gürültü duydu. Kuyunun başına geldiklerinde suyun içinde ayıyı gören köylüler, durumu muhtara bildirdi. 

Muhtarın araması üzerine olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Beypazarı Şefliği ekipleri, önce açlıktan dolayı güçsüz kalan ayıya yiyecek bıraktı. Verilen yiyecekleri yiyen ayı için kuyuya merdiven indirildi. Ancak gürültüden ve kuyunun etrafındakilerden ürken ayı, önce tırmanmak istemedi. Ekiplerin ayıyı merdivene yönlendirmeye çalışması da sonuç vermedi. Bir ara merdivenin yarısına kadar tırmanan ayı, insanlardan ürkünce kuyudan çıkmaktan vazgeçti.

Yaklaşık 2 saatlik beklemeden sonra ekipler, kuyunun etrafını boşaltmaya karar verdi. Kuyu çevresindekilerin uzaklaşmalarının ardından ayı, merdivenden tırmanarak dışarıya çıktı. Ayı, daha sonra hızla koşarak gözden kayboldu.

Köylülerden Havva Açıkgöz, ayıyı torununun görerek kendisine haber verdiğini, kaç gündür kuyuda olduğunu bilmediklerini anlattı. Kuyudakinin önce tilki olduğunu zannettiklerini ancak ayı olduğunu görünce muhtara bildirdiklerini ifade eden Açıkgöz, daha sonra yetkililerin gelip ayıyı kurtardıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuyuya düşen ayıyı köylüler merdivenle kurtardı!
  • 16.06.2015 09:21

Kuyuya düşen ayıyı köylüler merdivenle kurtardı!

Ankara Beypazarı'nda üzüm bağlarının bulunduğu bölgede su kuyusuna düşen ayının ...