maritbet girişmaritbet
Kuşadası Ege Ports Limanı, 'Yeşil' olacak!

Kuşadası Ege Ports Limanı, 'Yeşil' olacak!

Kuşadası'ndaki Ege Ports Limanı, 'Yeşil Liman' olmak üzere harekete geçti.

Ege Ports Kuşadası Limanı'nın "Yeşil Liman" unvanı alabilmesi için işletmeci firma ile Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Ege Ports Kuşadası Limanı'nın "Yeşil Liman" unvanı alabilmesi için liman işleten firma ile Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü yetkilileri arasında protokol imzalandı.

Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan, protokol töreninde yaptığı açıklamada, "Yeşil Liman-Eko Liman" projesi kapsamında çevreye duyarlı liman tesislerinin oluşturulmasının ve çevreye ilişkin olumsuzlukların giderilmesinin hedeflendiğini, belirlenen şartları yerine getiren liman tesislerine "Yeşil Liman" unvanının verildiğini belirtti. Bu unvanın, dünyanın önde gelen birçok limanında uygulandığını bildiren Çalışkan, Ege Ports Liman İşletmesi yetkililerinin, bu yöndeki başvurusunun değerlendirilerek uygun bulunduğunu ve pilot olarak seçildiğini kaydetti.

Çalışkan, şunları söyledi: 

"Türkiye ve Akdeniz'in en önemli limanları arasındaki Kuşadası Yolcu Limanı, bu proje için en uygun limandır. Kuşadası Limanı'nın sloganı olan, 'Dünyanın Efes'e açılan kapısı' ibaresi bence, 'Dünyanın Türkiye'ye açılan kapısı olarak değiştirilmeli. Burada yaptığımız incelemeler ve verilen bilgiler doğrultusunda, Ege Liman İşletmesi ile projenin bir sonraki aşamaya geçmesi ve yatırım sürecinin başlaması konusunda prensip anlaşması imzalıyoruz."

Denetim 1 yıl sürecek

Ege Ports Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör ise Kuşadası Limanı'nın Akdeniz'de faaliyet gösteren 42 firmaya hizmet veren önemli kruvaziyer limanı olduğunu, bu bakımdan "Yeşil Liman" unvanının önem taşıdığını dile getirdi. 

Çevre yönetimi konusunda önemli yatırımlar yaptıklarını, 2013 yılında da "Yeşil Liman" unvanı alabilmek için başvuruda bulunduklarını ifade eden Güngör, "Limanların çevre duyarlılığını artırmak ve teşvik etmek için geliştirilen, 'Yeşil Liman Projesi'ne dahil olduk. Unvanın alınması için limanda gerekli çevre yatırımları yapılacak ve bunlar 1 yıl boyunca Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü yetkililerince denetlenecek. Denetimler sonucunda Kuşadası Limanı'nın gerekli standart ve nitelikleri taşıdığı belirlenirse, 'Yeşil Liman' unvanı verilecek" diye konuştu. 

Açıklamaların ardından Çalışkan ve Güngör arasında protokol imza altına alındı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuşadası Ege Ports Limanı'na 4 bin 237 turist geldi
  • 23.04.2017 17:05

Kuşadası Ege Ports Limanı'na 4 bin 237 turist geldi

Ege Ports Yolcu Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası limanına yanaşan kruva ...

Milyarder iş adamının yatı Kuşadası’na demir attı!
  • 28.04.2015 11:52

Milyarder iş adamının yatı Kuşadası’na demir attı!

Kuşadası Ege Ports Limanı'na daha önce yakıt almak için uğrayan Katar Emiri ve R ...

Kuşadası Ege Ports Limanı, 'Yeşil' olacak!
  • 24.04.2015 12:09

Kuşadası Ege Ports Limanı, 'Yeşil' olacak!

Kuşadası'ndaki Ege Ports Limanı, 'Yeşil Liman' olmak üzere harekete geçti. ...