maritbet girişmaritbet
Kurulacak fabrikalar terörün belini kıracak

Kurulacak fabrikalar terörün belini kıracak

Başbakan Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik açıkladığı yatırım destek paketi büyük ilgi gördü.

Hükümetin yatırımcıya sunduğu cazip koşullar bölgedeki OSB'lere ilgiyi de artırdı. 3 gündür telefonlarının çalmaya başladığını söyleyen OSB yöneticileri, "Alım garantisi yatırımcıları cezbediyor" diye konuştu.

KURULACAK FABRİKALAR TERÖRÜN BELİNİ KIRACAK

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı yatırım paketine işadamları büyük ilgi gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "İnanılmaz bir ilgi var. Adam Bitlisli, Erzurumlu yatırımını oraya kaydırmak istiyor. Bu yatırımlarla terörün de beli kırılacak" dedi. Yeni yatırım paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Muş, tüm Türkiye'de büyük ilgi olduğunu söyledi.

YENİ SEKTÖRLER ÇIKACAK

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının ardından kendisine çok sayıda telefon geldiğini belirten Muş şunları söyledi: "Beni Erzurumlu bir işadamı aradı. Gebze'de açtığı alüminyum fabrikasının aynısını Erzurum'a açmak istiyor. Bunun gibi çok örnek var. Yatırımlar bölgede ciddi bir üretim artışı sağlayacak. Bölgedeki iller üretimle beraber teknolojik altyapıya kavuşacaklar. Bu altyapı oluşmaya başladıktan sonra başka üretim dallarında da özel sektör girişimde bulunabilir. Bugün Gaziantep'te bir iş yapmak istediğinizde bu yatırımı kolaylıkla hayata geçirebiliyorsunuz Niye? Şehrin bir altyapısı var. Finans yapısı var bir kültür oluşmuş. Yatırımla birlikte bölgede farklı sektörlerin ortaya çıkacağını söyleyen Muş, şöyle devam etti: "Kalifiye personel sorununun çözülmesiyle farklı iş kolları gelişecek. Verilecek teşviklerle üretilecek mallar Türkiye'yi dünya piyasasına taşıyacak. Ayrıca düşük üretim maliyeti Türk mallarını dünya piyasalarında cazip hale getirecek, ihracata katkı sağlayacaktır."

İŞİ OLANI ETKİLEMEK ZOR

"Bu işten en çok hoşlanmayacak olan terör örgütüdür. Terör örgütü kendine insan devşirmeye çalışıyor. Adam sabah gidiyor fabrikada çalıyor, akşam çıkıyor. Bir gündemi var veya oradan çıkıp kendi işini kuruyor. Yoğun bir şekilde çalışmak zorunda. İşi olan, gündemi olan insanı etkilemek daha zor. Zaten örgütün propagandasının insanlarda karşılık bulması oldukça azaldı. İnsanlar artık inanmıyorlar. Terör örgütünün gerçek yüzünü gördüler. Terörün belinin kırılması noktasında bu ekonomik paket bölgeye katkı sağlayacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurulacak fabrikalar terörün belini kıracak
  • 10.09.2016 10:33

Kurulacak fabrikalar terörün belini kıracak

Başbakan Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik açıkladığı yatırım destek pake ...