maritbet girişmaritbet
Kurban Bayramı’nda yaşanan manzara bu yıl da tekrarlandı

Kurban Bayramı’nda yaşanan manzara bu yıl da tekrarlandı

İstanbul’da belediyelerin belirlediği alanlar dışında kesim yapılmaması uyarısına aldırış etmeyen vatandaşlar, boş alanlarda kurbanlıklarını kesti.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde, geçtiğimiz yıllarda yaşanan kurban manzaraları bu yıl da tekrarlandı. İstanbullular, sabahın erken saatlerinde ibadetlerini yerine getirmek için kurban satış ve kesim alanlarına gitti. Belediyelerin kesim alanlarında sıra beklemek istenmeyen vatandaşlar, boş buldukları yerlerde kurbanını kesti. “Sağlığınız için temiz ortamda kesin” uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar hijyenik olmayan şartlarda kesim gerçekleştirdi.

Çocuklar izledi

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada belediyelerin gösterdiği yerlerinde dışında kurban satışı yapmanın ve kurban kesmenin yasak olduğunun belirtilmesine rağmen vatandaşlar 196 TL'lik cezaya aldırış etmeden park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde kurbanlıklarını kesti. Zabıta ekipleri, umuma açık alanlarda kesim yapanlara ceza kesti.  

Uzmanların küçük çocukların kurban kesilirken görmemesi gerektiği uyarılarına rağmen hemen her kesim yerinde aynı manzaralar vardı. Pek çok çocuk da parklarda kesilen kurbanları yakından izledi. 

Aldırış etmediler

Anadolu Yakası'nda kaçak kurban kesimlerinin en çok yaşandığı iki ilçe Sultanbeyli ve Maltepe oldu. Sultanbeyli ilçesinde bazı vatandaşlar Tevhid Caddesi üzerindeki boş bir arazide kaçak kurban keserken, civardaki ara sokaklarda ağaçlara asılan hayvanlar parçalara ayrıldı. Aileler evleri ve dükkanlarının önünü kurban kesimi için kullanıldı. Kurbanlık kesiminde temizlik kurallarının hiçe sayıldığı yerlerden biri de Maltepe'nin fındıklı Mahallesi'ydi. Yapılan kesimler sonucu sokak araları kan gölüne dönerken, çocuklar da kaçak kurban kesimini seyretti. Vatandaşlar kestikleri kurbanların kanını ve hayvan pisliklerini açtıkları çukurlara gömdü. Kurban kesiminde cezalara aldırış etmeyen vatandaşlar, kesim işlemini seyreden çocukların psikolojilerinin bozulmasına da aldırış etmedi.

Boğaz kızıla büründü

Üsküdar'da bazı kurban kesim alanlarında kesilen kurbanlıkların kanı, kanalizasyon yoluyla İstanbul Boğazı'na aktı. Üsküdar Belediyesi'nin geçtiğimiz senelerdeki manzaranın bir daha yaşanmaması için aldığı önlemler de yetersiz kaldı. Beylerbeyi sahilinde kanalizasyon yoluyla kanlar denize akınca boğaz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine kan gölüne döndü. Kanalizasyon yoluyla kurban kanlarının denize aktığı sahilde balık tutmaya çalışan Emrah Demirlek, “2 yıldır burada balık tutuyorum. Balıkları satarak harçlığımı çıkartıyorum” dedi. Bazı gençler ise kan gölüne dönen sahilde aldırış etmeden denize girdi.

‘120 kişiye ceza kestik'

Kaçak kesimin yoğun şekilde gerçekleştiği semtlerden biri de Sultangazi oldu. Kurban kesimi için daha az para vermek için bazı vatandaşlar Sultangazi'deki boş arazileri mezbahaya çevirdi. Kesimden arda kalan atıkların orta yerde bıraktığı kan gölüne dönen arazide çevreye yayılan koku ve etrafa atılan hayvan atıklarının neden olduğu manzara çöplükten farksızdı. Sultangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri kurbanlıklarını belediyenin gösterdiği alanın dışında kesen vatandaşlara 105 TL ceza kesti. Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Serkan Sencer, “Bu yıl denetimlerimizi sıklaştırdık. Şimdiye kadar 120'den fazla kişiye ceza kestik. Denetimlerimiz bayramın sonuna kadar devam edecek” dedi. Alibeyköy yakınlarında yol kenarında ailece gelip kurbanlarını kesen vatandaşlar bir yandan da piknik yaptı. Sıra beklememek için belediyenin kesim yerlerine gitmediklerini söyleyen bir vatandaş, “Burada rahatça kurbanımızı kestik. Belediyenin orası kalabalık olduğu için gitmedik. Kesim için kasaba 300 TL verdik” derken Alibeyköy Kurban Kesim Merkezi'ne gelen İbrahim Yılmaz da “Bahçede de kestik, otoyol kenarında da ama burası rahat” dedi.

Boşluğa düştü

Sarıyer'de, akrabalarıyla birlikte, Kurban Bayramı'nda kesmek için bir boğa satın alan Özkan Er, kurbanlığını evinin garajına koydu. Kapatıldığı yerde bir süre sonra huysuzlaşan boğa arka tarafındaki tel çiti yerinden çıkarmasının ardından garaj ile bina arasındaki 3 metrelik boşluğa düştü. Vatandaşların 650 kilogramlık boğayı düştüğü yerden çıkarmaya çalışma çabası sonuç vermeyince kurbanlığın sahibi durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Ekipler, bir saat süren çalışmalar sonucunda boğayı halatlarla bağlayıp vinç yardımıyla düştüğü yerden çıkardı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun
  • 08.07.2022 23:24

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı
  • 22.06.2022 11:35

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı için yüksek hızlı tren (YHT) hatl ...

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
  • 13.07.2021 09:14

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kritik açıklamalard ...

Kurban Bayramınız mübarek olsun!
  • 20.07.2021 08:30

Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu
  • 25.07.2021 13:10

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu

Bayramı memleketlerinde, yurt içi ve dışında tatil merkezlerinde geçirenler, sab ...