maritbet girişmaritbet
Kurban Bayramı’nda biri sizi gözetliyor! Havadan ceza kapıda...

Kurban Bayramı’nda biri sizi gözetliyor! Havadan ceza kapıda...

Kurban Bayramı tatilinde oluşacak trafik yoğunluğunun giderilmesi için polis helikopterleri de görev yapacak

Kurban Bayramı tatilinde oluşacak trafik yoğunluğunun giderilmesi için polis helikopterleri de görev yapacak. Havadaki ekipler hem trafiğin yoğun olduğu bölgeleri hem de hata yapan sürücüleri tespit edecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkan Yardımcısı Pilot Emniyet Müdürü Aziz Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından imzalanan genelge kapsamında Kurban Bayramı'nda trafik polislerinin çalışmalarına havadan destek vereceklerini belirtti. 

Bayram nedeniyle oluşacak trafik yoğunluğunu çözmek amacıyla İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 7 büyük ilde görev yapacaklarını ifade eden Özmen, bu kapsamda 26 helikopterle uçuşların gerçekleştireceğini söyledi.

Bayramlarda büyük şehirlerden vatandaşların çıkışlarının yoğun olduğu ana arterlerde, otobanlarda, çeşitli noktalarda trafik şube ekiplerinin çalışmalarına katkı sağlayacaklarını dile getiren Özmen, şunları söyledi:

"Çalışmalarımız kapsamında yerdeki trafik birliklerine aktarılan görüntülerle, plaka tanıma, aracın görüntüsü, bu görüntünün merkeze aktarılması konularında yer birliklerine yardımcı olunuyor. Böylece yer birliklerinin önceden öngörü yaparak ekiplerin nerede durması gerektiğine yardımcı olunuyor. Sadece Ankara'da değil, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya, Adana, İzmir'de tüm bölgelerde muhtelif sayılarda pilot ve hava aracı ile bu hizmet veriliyor.  Bayram dönemlerinde yaklaşık 30 pilot uçuş hizmetlerine katılıyor, bir o kadar personel de yerde destek birliği olarak bekletiliyor."

İstanbul için 2 helikopter

Ankara'da özellikle bayram trafiğinin yoğunlaştığı Konya, Samsun, Eskişehir istikametine doğru havadan kontrollerin yapılacağını ifade eden Özmen, İstanbul'da ise 2 helikopterin trafik kontrollerinde görev alacağını belirtti.

Özmen, diğer bazı büyük şehirlerde ise birer helikopterin trafik hizmetlerini yürüten ekiplere bayram süresince havadan katkı sağlayacağını aktardı.

Bayram tatillerinde havadan yapılan kontrollerin yeni bir uygulama olduğunu bildiren Özmen, " Trafikihlalleri yapan sürücüler eskiden manuel cihazlarla kontrolleri yapılarak yerdekitrafik ekiplerine telsiz vasıtasıyla bildiriliyordu. Ancak şu anda son teknolojiyle görüntüyü aktarıyoruz" diye konuştu.

Havadaki ekiplerin oluşan trafik yoğunluğunun açılmasına da katkı sağladığını aktaran Özmen, "Herhangi bir noktada trafikte tıkanma, yığılma durumu veya kaza olmuşsa söz konusu durum hemen yerdeki ekiplere bildiriliyor ve onların acil şekilde bu bölgelere intikal etmeleri sağlanıyor" dedi. 

Hata yapan sürücü havadan görüntüleniyor 

"Hata yapan sürücünün hem fotoğrafı hem görüntüsü yer hizmeti trafik şube polislerine bildiriliyor, ona göre ceza kesiliyor" diyen Özmen, alınan tüm önlemlerin vatandaşa hizmet için gerçekleştirildiğini vurguladı. Havacılık Dairesi Başkan Yardımcısı Pilot Emniyet Müdürü Özmen, "Emniyet teşkilatında görevli trafikekipleri olsun, havacılık dairesi ekipleri olsun bizlerin amacı milletimize hizmet etmektir, ceza kesmek değildir. Biz bunları yerine getirirken, vatandaşımızın Kurban Bayramı'nı kazasız belasız sakin bir şekilde geçirmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.
AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin ilk ay yıldızlı camisi yarın açılıyor
  • 06.08.2020 14:30

Türkiye'nin ilk ay yıldızlı camisi yarın açılıyor

Sivas’ta yapımı tamamlanan Türkiye'nin ilk ay yıldızlı camisi düzenlenen törenle ...

"Kağıthane'de 34 bin metrekarelik alanda dönüşüme başladık"
  • 08.06.2020 10:13

"Kağıthane'de 34 bin metrekarelik alanda dönüşüme başladık"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane Belediyesi ile birlikte bir ke ...

Tatilciler dönüyor, Osmangazi Köprüsü doldu taştı!
  • 08.07.2016 16:39

Tatilciler dönüyor, Osmangazi Köprüsü doldu taştı!

Bayramcılar giderken olduğu gibi dönüşte de Osmangazi Köprüsü'nü kullanıyor. Yen ...

Florya-Yeşilköy hattında akıllı bisiklet dönemi
  • 29.04.2016 10:32

Florya-Yeşilköy hattında akıllı bisiklet dönemi

'Kadıköy- Kartal' sahil yolu akıllı bisiklet uygulamasının ardından yeni uygulam ...

Yenibosna metrobüs durağında insan seli!
  • 05.10.2015 10:50

Yenibosna metrobüs durağında insan seli!

Yenibosna metrobüs durağında sabah satlerinde oluşan yoğunluk vatandaşları çiled ...

Kurban Bayramı için yola çıkan İstanbullulara trafik sürprizi!
  • 19.09.2015 12:32

Kurban Bayramı için yola çıkan İstanbullulara trafik sürprizi!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde erkenden tatile çıkan İstanbullular, yoğun bir ...