maritbet girişmaritbet
Küba'da cami işte buraya yapılacak!

Küba'da cami işte buraya yapılacak!

Diyanet, Erdoğan'ın önerdiği görkemli camiden önce Küba'da mütevazı bir cami yapmaya talip oldu. Cami, Santiago De Cuba şehrine inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın. "Küba'daki tepeye cami yakışır" açıklamasıyla gündeme gelen projesi için geri sayım sürüyor. 

Erdoğan'ın önerisi, önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Küba ziyareti sırasında olgunlaşacak. Türkiye'nin sürprizi ise, yapımı zaman alacak olan görkemli camiden önce, Küba'nın ikinci büyük şehri Santiago De Cuba'da mütevazı bir cami inşası projesi olacak. Projeye ilişkin bilgi veren TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, Küba'nın "olur" vermesi halinde inşaatı bir yıl içinde tamamlayıp Santiago De Cuba Camiisi'ni ibadete açabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. Latin Müslüman Ülkeler Zirvesi'nde  Amerika kıtasının 1492'de Kolomb tarafından keşfedildiğinin iddia edildiğini ancak Küba'yı daha önce Müslüman denizcilerin keşfettiğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Oysa Kolomb'tan 314 sene önce 1178'de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolomb'un hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır" diyerek Küba'ya bir cami yapılması gerektiğini belirtmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Küba'da cami işte buraya yapılacak!
  • 07.02.2015 11:33

Küba'da cami işte buraya yapılacak!

Diyanet, Erdoğan'ın önerdiği görkemli camiden önce Küba'da mütevazı bir cami yap ...