maritbet girişmaritbet
Köy okullarını güzelleştirmek için çalışıyorlar

Köy okullarını güzelleştirmek için çalışıyorlar

Erzurum'da özel bir lisede eğitim gören 26 öğrenci, köy okullarının boyasını yapıyor, çocuklara giyim ve kırtasiye yardımında bulunuyor.

Erzurum'da bir lisede eğitim gören öğrenciler, başlattıkları proje kapsamında, köy okullarını ziyaret ederek boyasını yapıyor, çocuklara giyim ve kırtasiye yardımında bulunuyor. 

Erzurum Bilkent Lisesi öğrencileri, "Bizim Okulumuz" Projesi kapsamında köylerdeki okulları daha iyi şartlara kavuşturmak için çalışma yapıyor. Bu doğrultuda her hafta bir köye giden öğrenciler, çocuklara da yardımda bulunuyor.

Çalışma kapsamında Yakutiye ilçesine bağlı Mülk Mahallesi'nde çocuklarla buluşan lise öğrencileri, buradaki ilkokulun boyasını yaptı. Okulun duvarına çizgi film kahramanlarını resimlerini çizen gençler, öğrencilere de kırtasiye ve giyim yardımında bulundu. 

Proje sorumlusu felsefe öğretmeni Südar Dudu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje sayesinde köydeki çocuklarla öğrencilerinin kaynaşmasını sağladıklarını söyledi. 

Dudu, dezavantajlı durumdaki okulların ve öğrencilerin şartlarını düzeltmek için çalıştıklarını belirterek, "Köydeki öğrencilerimizin de ihtiyacını karşılamak için faaliyet yürütüyoruz. Bugün de Mülk İlkokuluna geldik. Bu okulu daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz" dedi. 

Öğrencilerinin de bu projeyi sahiplendiğini anlatan Dudu, "Şu anda 26 kişilik bir ekibiz. Bu okulun iç ve dış boyasını yaptık, kitap, kırtasiye ve giyim yardımı yaparak şartlarını düzeltmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

"Abla kardeş gibi olduk" 

Projede görev alan öğrencilerden Berrin Yıldırım ise köydeki çocuklarla abla kardeş gibi olduklarını söyledi. 

Yıldırım, proje sayesinde köyde yaşayan çocuklarla kaynaşma imkanı bulduğunu belirterek, "Çok zevkli bir proje. Bu çalışmaları yaparken köydeki çocuklarla birlikte eğleniyoruz, güzel vakit geçiriyoruz. Çocukların evlerini ziyaret ediyoruz. Mutlu oluyorlar, biz de çok mutluyuz" diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Köy okullarını güzelleştirmek için çalışıyorlar
  • 11.07.2015 13:44

Köy okullarını güzelleştirmek için çalışıyorlar

Erzurum'da özel bir lisede eğitim gören 26 öğrenci, köy okullarının boyasını yap ...