maritbet girişmaritbet
Körfez Köprüsü zamanında bitecek mi?

Körfez Köprüsü zamanında bitecek mi?

Körfez Köprüsü Başmühendisi Erdoğan Dedeoğlu kazanın işleri geciktirdiğini ancak bazı önlemlerle projeyi zamamında tamamlamak istediklerini söyledi.

ESD - İzmit Körfez Geçişi Asma Köprü Başmühendisi Erdoğan Dedeoğlu, asma köprüdeki "kedi yolu" inşası sırasında yaşanan kazaya ilişkin, "Bu kaza işimizi biraz da olsa geciktirdi ama ileride alacağımız tedbirler vasıtasıyla zaman kaybını minimize ederek hedeflediğimiz programda projemizi tamamlamak istiyoruz" dedi. 

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprü Başmühendisi Erdoğan Dedeoğlu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "3. Köprüler Viyadükler Sempozyumu"nda "Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü" konulu bir sunum yaptı. Dedeoğlu, asma köprüdeki "kedi yolu" inşası sırasında yaşanan kazaya ilişkin, "Bu kaza işimizi biraz da olsa geciktirdi ama ileride alacağımız tedbirler vasıtasıyla zaman kaybını minimize ederek hedeflediğimiz programda projemizi tamamlamak istiyoruz" dedi. 

 

İzmit Körfez Geçisi Asma Köprüsü'nün bin 550 metre orta açıklığı ile dünyada 4'ncü sırada yer aldığını belirten Dedeoğlu, "Yapımız, küçük depremde zeminle beraber hareket etmekte, büyük depremde ise zeminden farklı olarak davranış göstermektedir. 'Küçük deprem' diye tanımladığımız depremde zeminle beraber, farklı büyük ölçekteki depremde ise yapıdan farklı olarak bu imkanı sağlamak için uygulanan bir konsept temel dizayna sahip" dedi. 

Yapının depremselliği yüksek bir bölgede bulunması nedeniyle keson ve kazıklı temel seçildiğini belirten Dedeoğlu, çalışmalar devam ederken "Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu"na bugüne kadar yüzün üzerinde teknik gezi düzenlendiğini belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Körfez Köprüsü zamanında bitecek mi?
  • 09.05.2015 22:20

Körfez Köprüsü zamanında bitecek mi?

Körfez Köprüsü Başmühendisi Erdoğan Dedeoğlu kazanın işleri geciktirdiğini ancak ...

Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?
  • 02.04.2015 11:41

Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?

İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından biri olan Körfez Geçiş ...