maritbet girişmaritbet
Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 50'si tamam

Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 50'si tamam

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi üzerinde yer alan Körfez Geçiş Köprüsü'nün yüzde 50'si tamamlandı

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate düşürecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi kapsamında inşa edilen Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki çalışmaları incelemek üzere Yalova Altınova Kaymakamlığı ve belediyesi bir gezi düzenledi. 

Gezi esnasında çalışmalar hakkında bilgi veren Otoyol A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ali Nebil Öztürk, projenin yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını hatırlatarak, "Yalova ile İstanbul arasındaki ulaşım 6 dakikaya düşecek. Bu Türkiye'deki 3'üncü asma köprü olacak. Yalova'dan da otoyola bağlantı yapılacak. Otoyol Projesi'nde 5 binin üzerinde çalışan var. Körfez Geçiş Köprüsü'nde ise binin üzerinde çalışan bulunuyor. 2 binin üzerinde çeşitli marka ve modelde iş makineleri 24 saat esasına göre çalıştırılıyor. Karadan karaya 2 bin 668 metre uzunluğunda bir köprü olacak" ifadesini kullandı. 

Deprem de düşünüldü 

Öztürk, köprünün depreme olan dayanıklılığıyla ilgili de konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Köprü yapımından önce fay hatları incelendi. Kuzey Marmara Fay Hattı da özel olarak incelendi. Temelleri de ona göre yapıldı. Dizaynında depremsellik düşünüldü. Temellerine zeminden serbest durabilen kesonlar yerleştirildi. Dolayısıyla deprem anında oynama olsa da üzerinde trafik durmadan müdahalede bulunulabilecek. Sırf depremsellik araştırılmasına bile 10 milyon dolar harcandı." 

Köprünün bitim tarihine ilişkin ise Öztürk, " Köprüyle ilgili çalışmalarımız hızla sürüyor. Biz köprünün 2015 yılının aralık ayında trafiğe açılmasını öngörüyoruz. Bu projenin 37 ayda bitirilmesi bile bir dünya rekoru" açıklamasını yaptı. 

Bizim Kocaeli

Yorum Yaz