maritbet girişmaritbet
Konutkredisi, Endeavor girişimci şirketi seçildi

Konutkredisi, Endeavor girişimci şirketi seçildi

Endeavor Uluslararası Seçim Paneli için 12 ülkeden 22 şirketi temsilen 36 girişimci adayı 7-9 Ekim 2013 tarihleri arasında Palo Alto, Kaliforniya’da buluştu. Üç gün süren süreç sonucunda Endeavor Girişimcisi seçilenler arasında KonutKredisi Kurucuları Ömer Paksoy ve Onur Tekinturhan da yer aldı

Merkezi New York'ta bulunan, 18 ülkede faaliyet gösteren ve ekonomik gelişime ivme kazandırmak amacıyla Etkin Girişimcileri tespit edip destekleyen Endeavor'ın 50. Uluslararası Seçim Paneli 7-9 Ekim 2013 tarihleri arasınsa Palo Alto, Kaliforniya'da gerçekleşti.  Dünya çapında başarılı üst düzey yönetici, yatırımcı, girişimci ve akademisyenlerin girişimcilerle bir araya geldiği üç günlük uzun bir değerlendirme süreci sonrasında Türkiye'den KonutKredisi Kurucuları Ömer Paksoy ve Onur Tekinturhan Endeavor Girişimcisi olarak seçildi.

Uluslararası Seçim Paneli için 11 farklı ülkeden 30 panelist yoğun bir tempo içinde bir araya geldi ve Endeavor girişimci adaylarını değerlendirdi.  Bu panelistlerin arasında Türkiye'den Endeavor Rehber Ağı Üyesi, Girişimcisi ve Yemeksepeti.com Kurucusu Nevzat Aydın da vardı. 

Nevzat Aydın:  “Endeavor Seçim Süreci uzun soluklu bir maraton ve bu maratonun her kademesi, girişimci için bir eğitim. Yemeksepeti.com olarak 2007 senesinde biz de bu süreçten geçip Endeavor Girişimcisi seçilmiştik. Süreç sırasında "Endeavor Ülke Adayı",  süreç sonrasında ise "Endeavor Girişimcisi" sıfatı ile Endeavor topluluğununda yer almanın girişimcilere katkısı çok büyük. Altı sene sonra masanın öbür tarafına geçip Yarının Büyük İşletmeleri'nin iş modellerini değerlendirmek ve onlara mentorluk yapmak benim için oldukça tatmin edici” diye konuştu. 

KonukKredisi müşterilerinin en uygun kredi seçeneklerini tek bir yerde görüp karşılaştırmasını sağlıyor

2010 yılında Ömer Paksoy ve Onur Tekinturhan tarafından kurulan Konutkredisi, kullanıcılarına konut ve ihtiyaç kredileri konusunda danışmanlık veren online bağımsız kredi danışmanlığı platformudur.  Bu kapsamda 16 banka ile birlikte çalışarak kredi pazarının %70'ini kapsayan Konutkredisi, kullanıcılarına farklı bankalardaki koşulları kıyaslamanın yanı sıra, kredi alım sürecinde online ve offline yardımcı olarak danışmanlık vermektedir.  Konutkredisi'nin amacı Türk kredi kullanıcıları ile bankalar arasında aracı olmaktır. Özellikle finansal okur yazarlığı az olan veya hiç olmayan kesimi hedefleyen Konutkredisi, bu kullanıcıların kendilerine en uygun şartları bulabilmelerine olanak sağlamaktadır.  Bugüne kadar 2000'den fazla kişinin kredi ihtiyacını karşılamasını sağlayan Konutkredisi bu rakamı, online kredi danışmanlık pazarı büyüdükçe ve marka bilinilirliği geliştikçe daha da yukarıya çekmeyi hedeflemektedir. 

Endeavor Seçim Süreci ve hizmetleri her aşamasında girişimciye katkı sağlıyor

Endeavor Uluslararası Seçim Paneli'nde girişimciler rol model potansiyelleri, iş fikirleri, sürdürülebilir ve ölçeklendirilebilir iş modelleri gibi kriterleriyle değerlendirilmektedir. Ortalama altı ay süren bu sürec akabinde Endeavor Girişimcisi seçilen tüm girişimciler, yüksek büyüme potansiyeline sahiptirler ve Endeavor'ın kendilerine sunacağı hizmetler çerçevesinde bu potansiyellerine ulaşmada büyük fırsat ve kolaylıklar edinirler.

Seçilen Endeavor Girişimcileri, Endeavor'ın Bain & Co Danışmanlık firması ile geliştirdiği metodoloji doğrultusunda hizmet alıyor. Büyüme aşamasındaki şirketler için özel olarak hazırlanan bu yol haritası ile her Endeavor Girişimci Şirketi'ne Endeavor ağından sektör uzmanlıklarına göre üçer kişilik Danışma Kurulları atanıyor. Danışma Kurulları senede en az 5 kez buluşarak bir yönetim kurulunun izlediği uygulamaları takip ediyor. Böylece girişimcilerin stratejiyi ön planda tutması ve kritik karar almaları gereken zamanlarda fikir alışverişi yapabilecekleri kişilerle bir araya gelmesi sağlanıyor. Seçilen girişimciler aynı zamanda Endeavor'ın uluslararası ağı ve finansmana erişim destekleri gibi diğer kaynaklardan da yararlanıyor.

Kısaca Endeavor Türkiye hakkında:

Merkezi New York'ta olan Endeavor, Arjantin, Şili Brezilya, Uruguay, Meksika, Kolombiya ve Güney Afrika'dan sonra,  2007 yılında Türkiye'de faaliyetlerine başlamıştır ve bugün 18 ülkede ofisleri bulunmaktadır.  Endeavor Türkiye, Yönetim Kurulu'nun, Danışma Kurulu Üyeleri'nin ve Endeavor Rehberleri'nin desteğiyle faaliyetlerini sürdürmekte, Endeavor Girişimcileri'ni tespit edip, desteklemektedir. Desteklenen girişimciler başarı öyküleriyle etkin girişimcilik kültürünün yerleşmesine hizmet etmektedir. Endeavor Türkiye, 2006 yılından bu yana toplam 36 şirketi Endeavor Girişimcisi seçmiş ve bu şirketlerin 24 tanesine hala aktif olarak hizmet vermektedir. Endeavor, aktif girişimcilerinin yönettiği şirketlerin 2012 yılında yüzde 65 büyüme hızına ulaşmasına ve 3978 kişiye istihdam yaratılmasına katkı sağlamıştır. Endeavor Girişimcileri'nin toplam cirosu 2012 Aralık itibariyle 302 milyon dolardır. Endeavor Türkiye çok yönlü etkinlikler düzenleyerek Türkiye'de Etkin Girişimcilik bilincinin oluşmasında öncü rol oynamaktadır. Maddi ve manevi sermayeyi bir arada girişimcilere sunmayı hedefleyen Endeavor, Etkin Girişimciliği destekleyerek sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın itici gücü olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Endeavor Türkiye'nin Nisan 2013'den itibaren Yönetim Kurulu Murat Özyeğin başkanlığında; Ali Koç, Alp Saul, Bülent Çelebi, Cansen Başaran Symes, Ebru Özdemir, Emre Kurttepeli, Ferit Şahenk, Hayri Çulhacı, Işık Keçeci Aşur, Mahmut Ünlü, Mustafa Say, Özcan Tahncioğlu, Selçuk Yorgancıoğlu, Sina Afra, Suzan Sabancı Dinçer, Ümit Boyner ve Vuslat Doğan Sabancı'dan oluşmaktadır.

www.endeavor.org.tr

www.endeavor.org

www.facebook.com/EndeavorTurkiye

twitter.com/endeavor_turkey

Yorum Yaz

Benzer Haberler

San Francisco'da evsizlerin sokaklarda yaşamı
  • 01.11.2021 15:50

San Francisco'da evsizlerin sokaklarda yaşamı

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco kentinde, güç yetiri ...

Teraslar, pandemide eve kapananlara nefes oldu
  • 27.05.2021 17:33

Teraslar, pandemide eve kapananlara nefes oldu

Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, ev tadilat hizmetleri al ...

Emlak vergisinde kritik tarih 31 Mayıs!
  • 11.05.2021 11:37

Emlak vergisinde kritik tarih 31 Mayıs!

2020 sonu itibari ile bina, arsa ve arazi sahiplerinin mayıs ayının sonuna kadar ...

Limak Holding, kadın çalışan sayısını artıracak!
  • 20.02.2021 11:23

Limak Holding, kadın çalışan sayısını artıracak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 2026'ya kadar kadın çalışan s ...

Les Ottomans'ın yeni sahibi Suzan Sabancı Dinçer!
  • 04.02.2021 10:02

Les Ottomans'ın yeni sahibi Suzan Sabancı Dinçer!

Boğaz'da en çok yalıya sahip olan Sabancı Ailesi, yalılarına bir yenisini daha e ...

Borçların yapılandırma süresi 1 ay uzatıldı
  • 01.01.2021 09:55

Borçların yapılandırma süresi 1 ay uzatıldı

Vergi ve idari para cezaları için tanınan yapılandırma hakkından yararlanacak bo ...